Cabaretduo Yentl & De Boer treedt in Klif 12 op met Erik van Muiswinkel.
Cabaretduo Yentl & De Boer treedt in Klif 12 op met Erik van Muiswinkel. Foto: Marloes-Bosch Fotografie

Bijzondere kleinkunst

''Wedstrijdje?'' is de titel van een bijzondere kleinkunstavond in Klif 12 op zaterdag 18 juli met Erik van Muiswinkel en Yentl & De Boer. Aanvang 21:00 uur, diner vooraf mogelijk, reserveren gewenst, via info@klif12.nl of 319633.

''Wedstrijdje?'' is een reizend circus van liedkunstenaars en dichters. Maar ook een interactieve improvisatievoorstelling met komische, ontroerende, vrolijke en trieste liederen, liedjes, puntdichten en wat verder ter tafel komt. Een wedstrijd met een knipoog. Met in de basisopstelling Johan Hoogeboom en Jan J. Pieterse en in de spits de drie bijzondere gastspelers. Erik van Muiswinkel is een van onze grootste cabaretiers van het moment. De dames Yentl & De Boer wonnen eerder al het Amsterdams Kleinkunstfestival en dit jaar viel de Annie M.G. Schmidt prijs hen te beurt. Wie van hen weet het mooiste, grappigste of meest passende lied of conference te brengen bij de door het publiek aangedragen thema's? Want dat is het geheim en de formule: het publiek 'bepaalt' de avond en haalt zo het beste repertoire van alle kleinkunstenaars naar boven. Een avond onverwachte wendingen, kleinkunst, muziek en briljante teksten.


Cabaretavond in

Eierlandsche Huis

Het Eierlandsche Huis in Den Cocksdorp heeft vanavond (vrijdag) vier cabaretiers over de vloer voor een cabaretavond. Dat zijn Arie Koomen, Quintis Ristie, Mino van Nassau en Wilko Terwijn.

Het is voor het eerst dat een dergelijke avond in het Eierlandsche Huis wordt gehouden. De voorstelling begint om 20.00 uur, elke cabaretier speelt naar verwachting ongeveer een half uur. Arie Koomen is bekend als stand up comedian die vroeger meedeed aan het TV-programma De Lama's. Hij is eveneens bekend van het duo Arie&Silvester. Quintis Ristie maakte naam als medewerker van Jörgen Raymann in het TV-programma Raymann is Laat. Hij speelde ook mee in diverse reclames. In Suriname is Ristie vooral bekend als radioverslaggever en als oprichter van een jongerenvrijwilligerskorps om jonge Surinamers aan een goede cv te helpen zodat ze makkelijker een baan kunnen vinden. Mino van Nassau is een in India geboren stand up comedian die in zijn kleutertijd naar Nederland kwam. Zijn grappen zijn deels gebaseerd op de opvoeding die hij vervolgens van zijn Indiase ouders in Nederland kreeg. Van Nassau maakt ook graag gebruik van zijn ervaringen in het bedrijfsleven om grappen te maken. Wilko Termijn behoort eveneens tot de top van de stand up comedians in Nederland. Hij laat actualiteiten een rol spelen in zijn voorstellingen, gecombineerd met een geheel eigen kijk op alledaagse zaken.

Er zijn nog kaarten voor de cabaretavond verkrijgbaar bij het Eierlandsche Huis en bij café De Slock in Den Birg. Ze kosten tien euro per stuk. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur. Als de cabaretavond aanslaat, is beheerder Joost Oldenburg van het Eierlandsche Huis van plan zoiets vaker te gaan organiseren.