In Den Hoorn start vrijdag de eerste crossloop van dit zomerseizoen.
In Den Hoorn start vrijdag de eerste crossloop van dit zomerseizoen. Foto: Willem Sangers

Elke vrijdag crossloop SV ZDH

SV ZDH in Den Hoorn houdt vanaf vrijdagavond 17 juli zes weken lang een crossloop die start op het voetbalveld aan de Witteweg. Inschrijven kan vanaf 18.40 uur in de kantine, de start is om 19.30 uur.

Het parcours van deze crossloop voert door een schilderachtig landschap rond Den Hoorn, onder meer door natuurgebied De Bollekamer. Voor kinderen van drie tot twaalf jaar is er een miniloop van één kilometer. Deze start om 19.15 uur. Voor de jeugd tot en met veertien jaar is er een loop van vier kilometer. Deze start rond 19.25 uur. Voor boven de veertien jaar gelden diverse categorieën (mannen, vrouwen, veteranen vanaf 40 jaar, etc.). Zij kunnen kiezen uit afstanden van vier of acht kilometer. Er wordt een klassement bijgehouden. Hardlopen hoeft niet, er kan ook worden gewandeld. De start voor boven de veertien jaar is rond 19.30 uur, er kan vanaf 18.40 uur worden ingeschreven in de kantine van ZDH. Deelname aan de miniloop kost €2,-, voor jeugd tot veertien jaar €3,- en voor de rest €4,-. Het geld komt ten goede aan de voetbal- en gymvereniging.

Na elke crossloop is er een loterij met mooie prijzen, aangeboden door de middenstand van Den Hoorn en Den Burg. De data van de crosslopen zijn vrijdag 17, 24 en 31 juli en 7, 14 en 21 augustus.