In blauw het parcours van de wielerwedstrijden op de Hogeberg.
In blauw het parcours van de wielerwedstrijden op de Hogeberg. Foto: Bron: Wielersport Texel

Wedstrijden wielerbaan elders

In verband met de aanleg van het kunsgrasveld op Sportpark-Zuid heeft Wielersport Texel de wielerwedstrijden verplaatst naar de Hogeberg.

Doordat de gemeente heeft besloten voor het vrachtverkeer een zware constructie toe te passen over de wielerbaan, is het niet mogelijk om de baan elke dinsdag gereed te krijgen om de wielerwedstrijd te kunnen verrijden. Daarop is besloten dat gedurende acht weken de wedstrijden worden gereden op een parcours op Zuidhaffel. Het betreft hetzelfde rondje dat wordt gereden bij de clubdag van Wielersport Texel. De jeugd begint om 18:30 uur, de senioren om 19:00 uur. De wedstrijden starten bij het "Russenkerkhof". Het rondje is afgezet met hekken en er staan verkeersregelaars op elke hoek.

Jordy Vinke werd vorige week winnaar van het criterium dat meetelde voor de zomercompetitie. Hij deed dit door in de finale van de wedstrijd alleen weg te rijden bij zijn medevluchters. Dave Huijsman en Niels Jeroen Bos eindigden als tweede en derde. Rob Bakker won de wedstrijd in de b-poule voor Jesse Schuil en Maarten Koorn. Marit Bakker won de jeugdwedstrijd voor Wesley Huijsman en Lola Bakker.