WIZW

Afgelopen maandag was ik voor het eerst op Texel. Zonder mobiel! Wist ik veel dat jullie zo'n raar bus-stelsel hebben. Ik wilde graag naar De Cocksdorp om de Waddenkerk te bekijken. In Den Burg vond ik gelukkig iemand die voor me wilde bellen en na een uur kon ik dat dorp verlaten. Er kwam een busje dat naar Oudeschild ging maar na een half uur was ik weer terug in Den Burg omdat er van chauffeur gewisseld moest worden, Toen pas daarna gingen we naar De Cocksdorp. Ik zag ik niet veel van Texel i.v.m. de hoge ramen.


Mijn oorspronkelijke idee was om met de bus nog een paar plaatsen aan te doen, maar ik zag er tegen op om steeds ergens (waar?) een nieuw kaartje te moeten kopen, steeds iemand met een telefoon te moeten vragen voor mij te bellen, steeds ergens een uur te moeten wachten en dan nog niet te weten hoe laat je op plaats van bestemming kunt zijn.
Gelukkig ben ik naar de boot gebracht door een heel aardige meneer, van wie ik de naam niet zal noemen" omdat het geen gewoonte moet worden".
Kortom, Texel is waarschijnlijk een mooi eiland, met absoluut heel aardige bewoners, maar als toerist zonder fiets of auto kan je er beter wegblijven.

Hettie Harms