Tesseltoernooi zit helemaal vol

Het Tesseltoernooi 2015 dat tennisvereniging Deuce van zondag 12 juli tot en met zondag 19 houdt op het sportcomplex aan de Emmalaan zit helemaal vol. Tennissers uit het hele land komen weer naar het eiland.

''Dit jaar doen er 331 spelers mee', dit zijn er 74 meer dan vorig jaar'', vertelt Ewoud Bakker van de organisatie. ''Overal in de Kop van Noord-Holland lopen de inschrijvingen terug, maar bij het Tesseltoernooi dus niet. Blijkt maar weer dat het Tesseltoernooi een grote aantrekkingskracht heeft op veel Texelaars en overkanters.'' Ze komen er van heinde en verre voor naar Texel, niet zelden al vele jaren en combineren het Tesseltoernooi met een verblijf op het eiland. In verband met de grote deelname begint het toernooi op de banen bij TV Deuce zondag 12 juli al om 14.30 uur. Er wordt ruim een week lang getennist, de finales worden in het weekend van 18 en 19 juli gespeeld. Er worden dagelijks partijen gespeeld tussen 9.30 en 23.00 uur. ''We hopen natuurlijk op mooi weer.'' En natuurlijk een spannende, maar sportieve strijd op de banen. Er wordt gespeeld in diverse categorieën, mannen vrouwen, enkel, dubbel, jong en oud. Voor de één is meedoen en er bij zijn het belangrijkste, maar de ander wil winnen. Hamvraag is natuurlijk wie het eremetaal dit jaar krijgt. Bij voorbaat geen uitgemaakte zaak. De hoogste categorieën HE3 en DE3 leveren dit jaar twee andere winnaars op, omdat die van vorig jaar niet meedoen. De omlijsting van het toernooi is minstens zo belangrijk. De organisatie heeft er veel aan gedaan het de spelers zoveel mogelijk naar de zin te maken. Ewoud: ''Dit jaar ontbreken de feestavonden natuurlijk ook niet. We gaan op de woensdag los met een echte Texelse dag/avond. Waarbij iedereen zijn kledingkeuze vrij mag aanpassen. Verder is er op vrijdagavond een Mexicaanse avond en de zaterdag word gevuld met een echt Tesseltoernooi-kampioenschap bierpong en wordt de avond afgesloten met als thema 'Oktoberfest''. Tennissers moeten ook eten. De innerlijke mens wordt overdag verzorgd door de mensen van de broodjesbar. De warme maaltijd wordt net als vorig jaar geserveerd door Frans en Yvonne Westerbrugge. De kantine is de hele dag open voor een vers kopje koffie of een ander drankje.

Ewoud: ''Dankzij inzet van alle vrijwilligers en de deelname van veel tennissers wordt dit toernooi vast weer een groot succes. De organisatie nodigt een ieder dan ook uit om even te komen kijken op de banen van TC Deuce en te proeven van de sfeer, de gezelligheid en de gemoedelijkheid. En natuurlijk om de verrichtingen op de baan te volgen.