Wandelingen op zuidpunt Texel

ü

Het Vogelinformatiecentrum organiseert in de maanden juli en augustus ook vogelexcursies aan de zuidkant van Texel. Deze nieuwe vogelwandeltochten worden georganiseerd in samenwerking met 't Drijverhuus.

De excursies vertrekken elke zondagochtend om 10.00 uur vanaf 't Drijverhuus en eindigen daar weer om 12.00 uur waar dan de tentoonstelling "Spelen met de Natuur" te bekijken is. Onder leiding van een gids voert de wandeling over de zuidpunt van het eiland waar de nodige natuurgebieden te bezoeken zijn. Het landschap is hier zeer divers en daarbij begint in de maanden juli en augustus de vogeltrek alweer op gang te komen, waardoor er veel vogelsoorten voorkomen. "Het kan gebeuren dat men, tijdens de twee uur durende excursie, wel vijftig vogelsoorten ziet", laat de organisatie weten. Gebieden die de gidsen afwisselend bezoeken zijn de Mokbaai, de Horsmeertjes, het Grote Vlak en de Bollenkamer. Na afloop van de wandeling neemt de gids de tijd om samen met de deelnemers een soortenlijst in te vullen.

Opgeven kan via vogelexcursiestexel.nl, bij het Vogelinformatiecentrum in De Cocksdorp of bij 't Drijverhuus in Den Hoorn. De kosten van deze vogelexcursies bedragen €12,50 voor volwassenen en €7,- voor kinderen tot en met 12 jaar.


Vakantiekaart

Stichting Young 4 Ever heeft nog Texelse Jongeren Vakantiekaarten beschikbaar.

Jongeren die nog een vakantiekaart willen kopen, kunnen daarvoor vanavond (vrijdag 10 juli) en vrijdag 17 juli tussen 20.30 en 21.30 uur terecht in jongerencentrum Time Out aan de Wilhelminalaan 1 te Den Burg. De kaart is er voor jongeren in de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar. De kaart kost €22,-.

De jongerenvakantiekaart bevat vier bonnen, waarmee jongeren kunnen deelnemen aan vele verschillende activiteiten. Een activiteit kost één of twee bonnen. Deze kunnen tot en met zondag 16 augustus gebruikt worden.

De activiteiten voor dit jaar zijn onder meer karten, paardrijden, bioscoop, klimpark, lasgergamen en suppen op zee. Alle activiteiten en deelnemende bedrijven zijn te vinden in een folder die op alle Texelse scholen is verspreid en op www.young4ever.nl staat (onder het kopje activiteiten/vakantiekaart). Voor vragen en andere informatie kan worden opgenomen met Berber Krüger van Young 4 Ever: tel 06-44083613 of info@young4ever.nl.