Flying Focus schiet vaak de prachtigste beelden.
Flying Focus schiet vaak de prachtigste beelden. Foto: Flying Focus

Open Hangaar Dagen bij Flying Focus Luchtfotografie

Sinds de verhuizing naar Texel werkt Flying Focus Luchtfotografie volledig vanuit de hangaar op het Texelse vliegveld, waarvandaan nu bijna 250 fotovluchten per jaar worden uitgevoerd. Het merendeel vluchten boven zee voor reportages van schepen en offshore-installaties, maar ook boven het Waddengebied om dit onder alle omstandigheden te kunnen fotograferen.

In juli en augustus houdt Flying Focus vier Open Hangaar Dagen; zondag 26 juli van 10.30 tot 16.00 uur; zaterdag 1 augustus van 10.00 tot 17.00 uur (Texel airshow); zondag 9 van 10.30 tot 16.00 uur en zondag 16 augustus van 10.30 tot 16.00 uur. Zowel binnen als buiten zijn grote foto's te bezichtigen met de thema's storm, vuurtorens, Wadden en natuurlijk Texel. De drie unieke eigen vliegtuigen zijn te bezichtigen, waaronder de tweemotorige Cessna Skymaster waarmee de stormvluchten tot windkracht 10 worden gevlogen. De eerste editie van de Texelkalender wordt gepresenteerd en alle fotoboeken en de 2016 edities van de negen kalenders zijn verkrijgbaar. Er is genoeg voor de liefhebber van de Wadden of de scheepvaart. Iedereen is van harte welkom in de een na laatste blauwgrijze hangaar op het vliegveld, links naast het paracentrum.


Zeemanskoor

Ook deze zomer zal het koor 'De Zingende Zeeman' optreden in de Zeemanskerk van Oudeschild. Er zal vanaf 14 juli tot en met 8 september iedere dinsdagmiddag vanaf 15.00 uur een optreden worden verzorgd met gevarieerde zeemansliederen. De begeleider met accordeon is Jan Bakker. In de pauze is er gelegenheid om een kopje koffie/thee te kopen. De toegang is gratis, maar er is wel na afloop van het optreden een uitgangscollecte ten bate van de Zeemanskerk. De algehele leiding is in handen van Rinus Kuiper, die weer in de huid van vlootvoogd Cornelis Tromp kruipt.