Stroomstoring

treft Den Hoorn

Den Hoorn heeft zondagochtend korte tijd zonder stroom gezeten. Tegen half zeven viel de stroom uit bij 375 aansluitingen. Rond half negen was de stroomvoorziening hersteld. Volgens netbeheerder Liander wordt nog bekeken wat de oorzaak van de storing is geweest. Op 't Horntje was tijdens de storing een vrouw bezig met bevallen. Op het moment dat zij haar kind kreeg, was er alweerstroom.


Spelen met

de natuur

'Spelen met de Natuur' is het zomerprogramma van 't Drijverhuus in Den Hoorn. Het bestaat uit een tentoonstelling en heel veel activiteiten.

Spelen met de natuur is kunstenaars niet vreemd. Het resulteert in onverwachte gezichtspunten, spannende invalshoeken, speelse vindingen, geestige en ontroerende interpretaties, naast helaas ook platgetreden paden. Met werk van Peter Ampt, Severin Candel, Klarina Combé, Joke Leenhouts, Daan van Loenhout, Carla Offerhaus, Leny van 't Noordende, Henk Noorlander, Paulien Valk, Annemarie Visser, Pieter de Vries en Joke Witte. 't Drijverhuus biedt een podium aan hen allen. In het speelhuisje op het plein verlengt Ericka Voortman de installatie 'Groos', ode aan de Texelse pioniersvrouwen, die ze maakte voor Klifhanger. In de filmzaal fluiten vogels en in het lees- en praatcafé kunnen bezoekers even bijkomen met een drankje en een boek naar keuze. Geopend tot eind augustus, donderdag tot en met zondag, 10 -17 uur. De toegang is gratis. Adres: 't Drijverhuus, Naalrand 2, Den Hoorn. Op het programma staan ook lezingen, excursies, film, workshops en andere activiteiten.

Op de Hoornder donderdag kunnen kinderen, ouders en grootouders schilderen, zelf een windwijzer figuurzagen of kleurige zakjes vilten. Op andere dagen zijn er workshops schilderen en beeldhouwen. Elke zondagmorgen start om 10 uur de vogelexcursie. Op 13 juli eenmalig een korte wandeling langs het Hoge Achterom en op 18 juli opentuinendag in Den Hoorn.