Werkgroep Basisinkomen Texel

In verschillende media kondigde D66 Texel op 17 april aan zich in te zetten op een experiment met Texel als proeftuin met het onvoorwaardelijk basisinkomen. De publicatie leidde tot meerdere serieuze reacties van oprecht belangstellenden. Afgelopen dinsdag kwam deze groep mensen in een besloten bijeenkomst bij elkaar. Uit deze bijeenkomst is de werkgroep Basisinkomen Texel voortgekomen.

Het basisinkomen verheugt zich op dit moment in grote belangstelling, zowel in binnen- als in buitenland. Finland is in vergevorderd stadium met de invoering van het basisinkomen en in ons eigen land zijn in diverse steden experimenten aan de gang. Waarom is juist Texel zo geschikt is als proeftuin? "Door ligging en geïsoleerde gemeenschap, Nederland in het klein'," zo leidde Astrid van de Wetering de avond in. Projectleider Pepijn Lijklema hield een presentatie over al gedane experimenten en de door onderzoek gestaafde positieve gevolgen daarvan. De vragen en opmerkingen in de daaropvolgende discussie betroffen vele uiteenlopende zaken, van medewerking wetenschappers, tot de niet meetbare effecten op de economie, maar ook goed onderbouwde tegenargumenten. Deze houden de discussie zuiver. Dat is de reden waarom de werkgroep nu partijpolitiek onafhankelijk verder gaat. Twee actieve leden van bijvoorbeeld GroenLinks maken al deel uit van de groep. Ook prominenten uit andere partijen zijn van harte welkom zich aan te sluiten. Iedereen die geïnteresseerd is kan zich aanmelden via basisinkomentexel@gmail.com


Zomerbieb voor

kinderen

Tijdens de zomervakantie heeft de bibliotheek elke woensdagmiddag een leuk programma voor kinderen. Er wordt voorgelezen op 8 en 22 juli en 5 augustus. Kinderen kunnen deze middagen luisteren naar een mooi verhaal en daarna kleuren. Daar wordt zelfs een wedstrijd aan verbonden.

Op 15 juli komt een poppendokter naar de bibliotheek. Kinderen mogen op consult komen met hun zieke pop of knuffelbeest. Woensdag 29 juli staat er een quiz op het programma. Samen met hun vader of moeder kunnen kinderen kaften van bekende kinderboeken raden. Ook hierbij maken de deelnemers kans op een prijs. De laatste woensdag van de zomervakantie – op 12 augustus - is er jeugdtheater in de bibliotheek. In samenwerking met Ecomare wordt de voorstelling De Lepelaar opgevoerd.
Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken en aanmelden is niet nodig. De aanvang is steeds om 14.30 uur.