Hoge scores Maandbeker

De eerste flights zitten zondagmiddag na een zeldzame windvrije ronde al lang en droog op het terras van de Texelse, als de laatstarters nog een fikse hoosbui krijgen te verwerken. Voor de resultaten maakt het niets uit, zowel in de zon als de regen wordt er goed gescoord.

Het bewijs hiervan is Anita Hiemstra, in de laatste flight met doorweekte broekspijpen maar wel de winnares in categorie 3 met 37 punten. Zij blijft Ingrid Schippers en Agnes van Rijkom net voor.

Jos Bosma zet zijn opmars door de rangen goed door. Ook in categorie 2 is hij nu de angstgegner geworden. Zijn strakke harde klappen worden nu ondersteund door goed kort spel. 40 punten en een nieuwe handicap van 16.1. Dat schiet lekker op. De beide "Beertjes" spelen goed maar krijgen het niet bijgebeend, wel een nette tweede en derde plaats.

Categorie 1 is deze maandbeker geheel in de sfeer van de Tour: "Hors Categorie". Laurens Groothuis verwacht mee te doen voor de overwinning met een verzorgde 36 punten. Niets blijkt minder waar, derde plek. Antoine Kersten loopt een prachtige ronde van 75 slagen met 3 birdies wat met zijn handicap 40 punten oplevert. Ook hij hoopt, terecht, op de overwinning. Maar het is uiteindelijk Floris-Jan Zwaag die vandaag met een ruime marge de show steelt. 78 slagen nodig, de score uiteindelijk 43 punten. Als hij niet zijn handicap in twee en een half jaar tijd van 54 naar 9 had gespeeld zouden we dat gerust een duikboot mogen noemen. Met de grote Clubkampioenschappen voor de deur belooft het een superspannend toernooi-seizoen te worden.

De volledige uitslag

Categorie 1

Floris-Jan Zwaag (43)

Antoine Kersten (40)

Laurens Groothuis (36)

Categorie 2

Jos Bosma (40)

Marijke de Beer-Dogger (37)

Hans de Beer (36)

Categorie 3

Anita Hiemstra (37)

Ingrid Schippers-Hazebroek (36)

Agnes van Rijkom (34)

Longest

Maeike van der Schaaf en Floris-Jan Zwaag

Neary

Maeike van der Schaaf en Antoine Kersten