Hannah Ipenburg promoveert

Hannah Ipenburg wist tijdens springwedstrijden bij manege Akenburg van afgelopen zondag tweemaal een foutloos parcours te rijden met Golden Star in de klasse B cat. D/E met maar liefst 81 punten voor de stijl. Dit leverde haar twee eerste prijzen en 4 winstpunten op. Hiermee mag zij promoveren naar de klasse L. Astrid Boekhoudt met Puck werd in het eerste parcours tweede achter Ipenburg met 76,5 punten voor de stijl en een foutloze ronde.

Bij de B paarden ging in het eerste parcours de winst naar Thijs Westerlaken met Tristan als enige foutloze combinatie met 66,5 punten voor de stijl en één winstpunt. In het tweede parcours reed Marjan van der Geest met Chardonnay een 0-ronde en pakte het oranje lint met 71 punten voor de stijl en één winstpunt. De klasse L/M pony's werd in handicap verreden. In het eerste parcours werd Roos Kikkert (M) eerste, zij liet 1 balk noteren. In het tweede parcours reed Sabine van der Wal (L) een foutloze rit en werd daardoor de winnende combinatie. Winstpunten waren er voor: Manon List, Astrid Boekhoudt, Bente Jalving en Imme Schraag.


Boete jongeren na drankcontrole

Twee jongeren onder de 18 zijn betrapt op bezit van alcoholhoudende drank. De beide jongeren maakten deel uit van groepjes jongeren die blikken alcoholhoudende drank bij zich hadden. Sinds 1 januari 2014 zijn '18-minners' die alcoholhoudende drank drinken of bij zich hebben, strafbaar.

Tijdens een controle troffen handhavers van de gemeente een groepje jongeren aan in De Koog die alcoholhoudende drank zichtbaar bij zich droegen. Eén van de jongeren bleek 16 jaar oud. In eerste instantie kon worden volstaan met een waarschuwing en inbeslagname van de drank plus een telefoontje naar de ouders. Echter, de jongen kon geen geldig legitimatiebewijs tonen en hij gaf daarbij een valse naam, adres en geboorte datum op. Hierop is de 16 jarige jongen alsnog bekeurd. Een andere jongen van 15 jaar die ook alcoholhoudende drank bij zich had werd ook betrapt. Ook hij kon de alcoholhoudende drank inleveren en ook zijn ouders zijn op de hoogte gesteld. De gemeente Texel laat weten dat jongeren die zich niet kunnen legitimeren bij een alcoholcontrole het risico lopen te worden aangehouden.