Fusie De Krim en Texelcampings

Stichting Texelcampings en en Exploitatiemaatschappij De Krim zijn definitief gefuseerd.

Bart Bos, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Texelcampings en directeur Iwan Groothuis van De Krim hebben maandag hun handtekeningen gezet onder de beoogde fusieovereenkomst. Met terugwerkende kracht wordt daarmee de samenwerking tussen beide Texelse toeristische bedrijven per 1 januari 2015 definitief.

In de praktijk betekent dat weinig verandering, omdat De Krim al in oktober 2013 de operationele bedrijfsvoering van de campings Kogerstrand, Om de Noord, de Shelter en Loodsmansduin had overgenomen. Het kwam toen echter nog niet tot de beoogde fusie. Nu zijn beide bedrijven volgens directeur Iwan Groothuis één organisatie.

De gedachte tot samenwerking tussen De Krim en Texelcampings kwam in de zomer van 2012 tot stand toen de pensionering van directeur Harry Mathijsen van Texelcampings in zicht kwam. Op basis van een intentieverklaring werd daarna onder begeleiding van Henry Fraterman, partner bij adviseur Jong&Laan, gestart met het fusieproces.

Volgens De Krim verliepen de gesprekken tussen beide Raden van Commissarissen naar tevredenheid. De gesprekken werden gevoerd tussen Bart Bos en Paul Krugers, president-commissaris van De Krim. "Dit resulteerde in de overname van de operationele bedrijfsvoering van de vier Texelcamping bedrijven door De Krim in oktober 2013. Gebaseerd op de positieve ervaringen neemt De Krim de algehele exploitatie over per 1 januari 2015."

Volgens De Krim geeft de fusie gestalte aan de ambitie van beide bedrijven om een leidende rol te blijven spelen binnen de recreatie op Texel. "Met de samenwerking is één krachtige organisatie ontstaan, van oudsher diep geworteld op Texel, die beter in staat is om te anticiperen op de huidige en toekomstige veranderingen binnen de gastvrijheideconomie."

De fusie valt samen met het afscheid van Krugers als president-commissaris van het vakantiepark. Hij is twintig jaar commissaris geweest, waarvan de laatste vijftien jaar President-commissaris. Krugers wordt opgevolgd door Niels Jimmink die al vice-president van De Krim was.

Verspreid over het eiland exploiteert De Krim nu de volgende recreatiebedrijven: Vakantiepark De Krim bij De Cocksdorp, Hotel Molenbos bij De Cocksdorp, Camping Kogerstrand bij De Koog, Camping Loodsmansduin bij Den Hoorn, Camping Om de Noord in De Koog, Camping De Shelter in De Koog, Bungalowpark 't Hoogelandt aan de Californiëweg, Residentie Californië aan de Californiëweg en golfbaan de Texelse bij De Krim.