De familie Couvert krijgt een taart van March Heijnen van Molenkoog.
De familie Couvert krijgt een taart van March Heijnen van Molenkoog. Foto: Molenkoog

20.000ste bezoeker Molenkoog

Zwembad Molenkoog in Den Burg heeft woensdag de 20.000ste bezoeker van het jaar welkom geheten.

Gert en Danielle en hun kinderen Giovanni en Chimène waren de gelukkigen. Zij kregen een slagroomtaart van caissière March Heijnen. De familie Couvert is regelmatig bezoeker van het zwembad. Giovanni (7) heeft vorig jaar zijn A- en zijn B-diploma in Molenkoog behaald. Vader Gert en moeder Daniëlle behaalden hun zwemdiploma's via het schoolzwemmen in Molenkoog.

Het vernieuwde Molenkoog heeft de 20.000ste bezoeker ondanks het koude voorjaar één dag later in huis dan vorig jaar. Volgens het zwembad is het duidelijk dat de vele vaste zwemmers eraan hebben meegewerkt om de bezoekersaantallen goed te laten oplopen. "Er zijn dit jaar (tot vorige week) al ruim zestig abonnementen meer verkocht dan vorig jaar en er wordt door opvallend veel meer mensen dagelijks banen gezwommen."

Speciaal voor de vaste zwemmers heeft Molenkoog op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag drie uren gereserveerd waarin ze ongestoord hun baantjes kunnen trekken. De reacties op het nieuwe bad en met name op het anders samengestelde zwemwater zijn volgens Molenkoog heel positief. "Minder zere ogen, geen chloorluchtjes meer en minder uitgedroogde huid." Het water wordt in het nieuwe bad niet meer behandeld met chloor maar gereinigd via zoutelektrolyse in de technische installatie. Dat leidt tot water dat licht zout en zacht is.