Subsidie voor

Obstacle Run

De organisatie van de Beach Obstacle Run Texel (BORT) die op 18 oktober gehouden wordt, krijgt een eenmalige subsidie van €4.249,- van de gemeente.

BORT is een obstakelwedstrijd over het strand, door de duinen en het bos tussen Paal 17 en 21. Er zijn twee afstanden waarop men zich kan inschrijven. Een route van 6 en een route van 12 kilometer, deze laatste heeft maar liefst dertig hindernissen. Vanaf 16 jaar mag er meegedaan worden aan de lange afstand. Voor de jongere deelnemers tot en met 14 jaar wordt er op 17 oktober een kindervariant georganiseerd. Morten Eschweiler het organiserende Stichting TxL Events i.o. is als vanzelf blij met het nieuws en geeft uitleg over de stand van zaken. "We (naast Eschweiler bestaat de organisatie uit Maarten Eelman en Pepijn Kooiman) hebben nu iets meer dan driehonderd aanmeldingen en zijn druk bezig met de invulling van de obstakels. " Hij licht alvast een tipje van de sluier op: "We zijn nu bezig met gestapelde zeecontainers, Monkeyba (een soort klimrek) grote muren waar je over heen moet klimmen, heuvels zand, tunnels waar je doorheen moet kruipen en een glijbaan vanaf de duinen." Het belooft dus al met al een spektakel te worden. De organisatie is nog hard op zoek naar vrijwilligers die tijdens het evenement bij de obstakels willen staan. Meer informatie hierover is te verkrijgen via het contactformulier owww.beachobstaclerun.nl. Hier kan men zich ook inschrijven voor het evenement.


Kunstgrasveld

De werkzaamheden voor de aanleg van het kunstgrasveld bij Texel'94 zijn vandaag (vrijdag) begonnen.

Een groot deel van de werkzaamheden bestaat uit het afvoeren van de bestaande grond en het aanvoeren van een nieuwe ondergrond. Die bestaat uit nieuw zand en lava dat per schip naar Oudeschild wordt gebracht. Met vrachtwagens komt het daarna naar Den Burg. Volgens de gemeente zijn naar voor het totale grondtransport naar verwacht 450 transportbewegingen nodig. Die duren tot half juli. Het kunstgrasveld krijgt een afmeting van 105 bij 68 meter. Er worden acht lichtmasten geplaatst waarin in totaal twaalf LED-armaturen worden aangebracht. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer CSC Ceelen Sportconstructies. Voor de directievoering en het dagelijks toezicht wordt de gemeente ondersteund door Copier Advies. Naar verwachting wordt het kunstgrasveld eind augustus speelklaar opgeleverd.