"Meer overlast en vernielingen in park in centrum van Den Burg"

In het park in het centrum van Den Burg zijn de afgelopen tijd meerdere vernielingen verricht.

Volgens buurtbewoonster Marga Lakwijk begint de overlast in het park ook weer toe te nemen. Ze pleit voor meer toezicht door de politie op met name de vrijdagavond en ook de zaterdagavond. In het park werd recent een bank vernield en het jonge boompje op de plek van de omgewaaide boom werd voor een tweede keer gebroken. Volgens Lakwijk is er 's nachts geluidoverlast en ligt er 's morgens vaak veel rommel in het park. "We hadden het teruggedrongen, maar het neemt weer toe." De afgelopen tijd belde ze paar keer 's nachts met de politie in Alkmaar, maar de ervaringen waren niet goed. "Je moet het helemaal uitleggen waar het is als je wil doorgeven dat het om de Wezentuin in Den Burg gaat. En dat is dan allemaal midden in de nacht."

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat "door sommige bewoners inderdaad overlast wordt ervaren." De gemeente zegt er alles aan te doen om overlast binnen de perken te houden. Dat gebeurt in het algemeen in overleg met alle betrokkenen: bewoners, horeca-ondernemers, politie en dorpswacht. Burgemeester Francine Giskes doet een dringend beroep "op alle uitgaanders om vooral plezier te hebben, maar op straat rekening te houden met mensen die slapen en vroeg weer op moeten."

Voorzitter Jos de Wolf van de dorpscommissie van Den Burg zegt in gesprek te willen gaan met Lakwijk om naar de problemen in het park te kijken. "Het is openbare orde en daar kan een dorpscommissie op zich weinig aan doen, maar zo te horen is het niet goed gegaan in het contact met de politie." Volgens De Wolf zou het goed zijn als dorpscommissie, gemeente en andere betrokkenen weer eens met elkaar voor overleg om tafel gaan. "Dat zouden we twee keer per jaar doen, maar de vorige keer is toch alweer enige tijd geleden."