Tuinbridge in Oosterend.
Tuinbridge in Oosterend. Foto: Ben Gieze

Tuinbridge Oosterend

In Oosterend is zaterdag voor de zevende keer een tuinenbridge gehouden. Het erg mooie weer speelde de bridgers in de kaart. De schitterende tuinen zorgden voor een uitstekende ambiance.

Er werd gespeeld in de tuinen van Riet en Jan van der Vis, Elzelien en Jaap Schenk, Jan Bloem jr, Frida en Dirk Trap, Netty Vonk en in de tuin van Jan en Gerda Bloem. De zes tuineigenaren hadden volgens de organisatie hun best gedaan om het de spelers en de inwendige mens naar de zin te maken.

Bridgeclub Alert had de 24 deelnemende paren verdeeld over twee lijnen. Na de briefing gingen de bridgers op pad en trokken in de loop van middag langs de diverse tuinen, alwaar ze telkens vier spellen speelden tegen een ander paar uit dezelfde lijn. Er werd top-integraal gespeeld. Dat houdt in dat in beide lijnen dezelfde spellen gespeeld worden. Na afloop kunnen de resultaten goed vergeleken worden en ontstaat er een uitslag per lijn en een overall-klassement.

Aan het begin van de avond maakte wedstrijdleider Jan Bloem de prijswinnaars per lijn en het overall-klassement bekend. De hoogst geklasseerde in de B-lijn was het paar Ria Watrin en Annie Hin met 59,17 procent. Op de tweede plaats stonde Frida en Netty Vonk met 58,33 procent en als derde waren Laurien Bakker en Marja van den Berg geëindigd.

In de A–lijn eindigden Jan Veenendaal en Piet Bakelaar bovenaan met 67,08 procent, gevolgd door Lies de Chavonnes en Annie Dogger (58,75 procent) en Jan Jonkergouw met Peter Ruigrok (55,42 procent). In het overall-klassement was de uitslag als volgt. Op de vierde plaats Frida Trap en Netty Vonk (58,33 procent), gedeeld derde en tweede Ria Watrin en Annie Hin/Gé en Anja Koot (beiden 58,90 procent) en op de eerste plaats Piet Bakelaar en Jan Veenendaal met een score van 71,21 procent. De uitgebreide uitslag en een serie foto's van de tuinendrive zijn te vinden op www.nbbclubsites.nl op clubnummer 4043 van Alert.

De deelnemers sloten de tuinenbridge af met een uitgebreid buffet in dorpshuis De Bijenkorf. De bridgeclubs organiseren tot ongeveer half september meerdere malen per week vrije drives voor leden, niet-leden en gasten. Tijden en locaties zijn te vinden in de diverse agenda's.


Bethel

In en rond buurthuis Bethel in Zuid-Eierland worden in juli en augustus wekelijks Zomerboeken- en rommelmarkten gehouden. De eerste markt is op donderdag 16 juli. Daarna zijn er markten op 23 en 30 juli en 6, 13 en 20 augustus. De markten beginnen om 17.00 en duren tot 20.00 uur.