De Buitelboet aan de Burdetstraat in Den Burg.
De Buitelboet aan de Burdetstraat in Den Burg. Foto: Jeroen van Hattum

Olmenhoeve naar Buitelboet

Kinderopvang Olmenhoeve neemt vanaf deze week tijdelijk haar intrek in de Buitelboet aan de Drijverstraat in Den Burg.

De Olmenhoeve neemt het gebouw alvast als extra ruimte in gebruik totdat de geplande nieuwbouw bij de dierenartsenpraktijk in Den Burg klaar is. Daar komt een nieuw onderkomen van de Olmenhoeve en dat is naar verwachting rond november klaar. De Buitelboet was de afgelopen jaren in gebruik door Kinderopvang Den Helder-Texel, maar die zat vandaag (dinsdag) voor het laatst in de Buitelboet. Het gebouw wordt op termijn gesloopt om plaats te maken voor het nieuw Bliedhuus dat Woontij in samenwerking met 's-Heeren Loo gaat bouwen en het was Kinderopvang Den Helder-Texel niet gelukt vervangende huisvesting te vinden.

Naar verwachting gebeurt er de komende maanden echter nog weinig op de locatie van De Buitelboet, eigendom van Woontij. Volgens Marleen Keijser en Janine Bakker van de Olmenhoeve bood het gebouw daardoor een goede gelegenheid om tijdelijk hun intrek in te nemen. Daardoor kan in één keer de wachtlijst van de Olmenhoeve worden weggewerkt.

"Woensdag gaan we met een groep het gebouw schoonmaken en verhuizen we er meubels en andere materialen naartoe, zodat we donderdag 2 juli open kunnen gaan." Kinderen die al op de Buitelboet zaten, kunnen volgens Keijser en Bakker eveneens blijven. Marieke de Vries, één van de begeleiders van Kinderopvang Den Helder-Texel, gaat mee over naar de Olmenhoeve.

Volgens Keijser en Bakker is het de bedoeling dat er een groep voor het kinderdagverblijf en een groep van de buitenschoolse opvang hun intrek in De Buitelboet nemen. Het gebouw krijgt tijdelijk de naam Olmenhoeve De Buren. De Buitelboet staat pal tegenover de opvang van De Olmenhoeve in Den Burg, vandaar de naam. Volgens Bakker en Keijser wordt het hele gebouw in gebruik genomen en verdwijnt de portocabine die er nu nog staat. Het gebouw voldoet volgens de Olmehoeve aan alle eisen om kinderen op te vangen. Zowel de buitenschoolse opvang als het kinderdagverblijf zijn volgens Keijser en Bakker tijdens de grote vakantie gewoon in bedrijf. Donderdag 2 juli is er van 17.30 tot 18.30 uur bij de Buitelboet een inloop voor belangstellenden.