Steun voor plan

zomerkampen

Een voorstel van de PvdA om op Texel mogelijk zomerkampen voor Texelse kinderen te organiseren, kan rekenen op steun van de meeste politieke partijen.

De PvdA lanceerde woensdagavond tijdens de commissievergadering een voorstel om te onderzoeken of het mogelijk is vanaf de zomer van 2016 zomerkampen voor Texelse kinderen te houden. Achterliggende gedachte is dat tijdens de zomervakantie veel ouders op Texel werken, waardoor ze er niet aan toekomen met de kinderen op vakantie te gaan. De PvdA sprak in het voorstel aanvankelijk van "gratis of tegen een zeer laag tarief", maar dat werd tijdens de presentatie al meer richting een laag tarief verschoven. De intentie van het voorstel was echter eerst te bekijken of het mogelijk is. Bedoeling is dat het college dat samen met Artex, Young4ever, Sportraad en andere organisaties onderzoekt en in het eerste kwartaal van 2016 met een voorstel aan de raad komt. Wat de leeftijden betreft, is de groep van 6 tot 16 jaar genoemd. Sterk Texel, GroenLinks, VVD en CDA (samen met de PvdA goed voor negen van de vijftien zetels in de raad) konden zich goed vinden in het voorstel. Texels Belang moest het intern nog bespreken en Texel 2010 stemde tegen. Henk Jonker noemde het plan op zich sympathiek, maar het zat Texel 2010 dwars dat een eerder voorstel van die partij om activiteiten voor kinderen te organiseren een tijdje geleden door de andere partijen was afgeschoten. Van de Belt omschreef dat als kinnesinne en Jaap Vlaming (GroenLinks) was er ook niet blij mee. Wethouder Hennie Huisman wees erop dat dergelijke plannen mede afhankelijk zijn van vrijwilligers en dat het een klus is om die te vinden. "Bij het bouwdorp dat eraan zit te komen, kunnen ze ook nog een stel vrijwilligers gebruiken."


Gebouw atletiek

Een voorstel van het college om Atletiekvereniging Texel aan een investeringsbijdrage voor een eigen onderkomen bij de atletiekbaan in Den Burg te helpen, is goed gevallen bij de meeste politieke partijen. PvdA, D66, Sterk Texel, GroenLinks en Texels Belang toonden zich woensdag posiitief tijdens de commissievergadering. Texel 2010 was tegen en de VVD liet zich nog niet over het voorstel uit. Bedoeling is dat de raad woensdag 1 juli een definitief besluit neemt. Door de atletiekbaan alsnog als gemeentelijke sportaccommodatie te financieren, wil het college €172.823,- vrijmaken voor AV Texel om aan een eigen onderkomen te besteden.