De Minions beleven de gekste avonturen.
De Minions beleven de gekste avonturen. Foto: Filmfoto

Hopkins als Freddy Heineken

Humor en serieuzere zaken wisselen elkaar komende week af in Cinema Texel. Zowel "Kidnapping Freddy Heineken" als "Minions" doen hun intrede.

Kidnapping Freddy Heineken met in de hoofdrollen Sir Anthony Hopkins, Jim Sturgess, Sam Worthington en Mark van Eeuwen is de bloedstollende Amerikaanse verfilming over de planning, uitvoering en spectaculaire nasleep van dé ontvoering van de 20ste eeuw! De ontvoering van Freddy Heineken (Hopkins) en zijn chauffeur zette in 1983 het hele land op zijn kop. Wekenlang was Nederland in de ban van de verdwijning van de biermagnaat en zijn chauffeur. Voor de vrijlating van het tweetal werd 35 miljoen gulden betaald, in die tijd het hoogste bedrag ooit!

Het verhaal van de Minions begint miljoenen jaren geleden, toen een Minion niet meer was dan een eencellig geel organisme. Door de jaren heen zijn ze geëvolueerd tot hulpjes van de meest verschrikkelijke slechteriken, van T. Rex tot Napoleon. Helaas waren ze niet zo succesvol in het uitvoeren van hun taak en raakten ze werkloos. Eén Minion, genaamd Kevin, heeft een idee: samen met de rebelse Stuart en de schattige Bob gaat hij op zoek naar een nieuwe slechterik om te assisteren. De drie vrienden raken verzeild in een spannend avontuur dat hen naar een geschikte nieuwe meester leidt.