De website www.dezorgverandertmee.nl.
De website www.dezorgverandertmee.nl.

Telefoonnummers en websites

Er bestaan diverse websites waarop informatie over de veranderingen in de zorg wordt gegeven. Een korte bloemlezing van een paar belangrijke sites.

www.dezorgverandertmee.nl

Dit is een website van de Rijksoverheid met antwoorden op vragen over de veranderingen en handige tips. U vindt hier ook links naar andere websites met meer gedetailleerde informatie.

www.hoeverandertmijnzorg.nl

Speciale website van de Rijksoverheid over de langdurige zorg en jeugdhulp. U kunt eveneens bellen met het Informatiepunt Langdurige Zorg en Jeugdhulp van de Rijksoverheid via het telefoonnummer 0800 – 0126. Als u belt, houdt u dan uw indicatiebesluit bij de hand. Dat is de brief van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) of Bureau Jeugdzorg waarin staat op welke zorg u recht heeft.

www.regelhulp.nl

Regelhulp is een wegwijzer van de Rijksoverheid voor iedereen die op zoek is naar zorg en ondersteuning. Deze website bevat actuele en betrouwbare informatie op het gebied van zorg, welzijn, opvoeden en opgroeien, en sociale zekerheid.

www.uwv.nl

Op deze site worden de veranderingen als gevolg van de nieuwe Participatiewet voor Wajongers beantwoord door het UWV.

www.texel.nl

Website van de gemeente Texel over wat de veranderingen in de zorg, welzijn, opvoeden en opgroeien, en sociale zekerheid betekenen voor u als inwoner. U vindt hier nadere informatie en veelgestelde vragen.

www.zorgsite.nl

Dit is een site die helpt te plannen en te communiceren als u met meerdere mensen voor iemand zorgt.

www.e-kracht.nl

Hiermee kunt u eenvoudig en gratis een eigen besloten website aanmaken. U kunt anderen uitnodigen voor deze site om daar informatie te delen, afspraken te maken en met elkaar mee te denken.