Verzekerd van vergoeding bij gecontracteerde hulpverlener.
Verzekerd van vergoeding bij gecontracteerde hulpverlener.

Contract jeugdhulp gemeente

Heeft uw jeugdhulpaanbieder een contract met de gemeente? Een belangrijke vraag omdat de gemeente vanaf dit jaar de zorgaanbieders betaalt. Huisartsen en jeugdartsen kunnen u verwijzen naar een jeugdhulpaanbieder die een contract heeft met de gemeente. Hierdoor bent u verzekert van een vergoeding. De gecontracteerde jeugdhulpverlener kijkt dan samen met u wat er precies aan ondersteuning nodig is.

De gemeente betaalt deze jeugdhulp. Als een arts u wil doorverwijzen naar een jeugdhulpverlener zonder contract met de gemeente, dan kan deze arts overleggen met het Sociaal Team Texel. In dat geval, kan het zijn dat de gemeente deze zorg niet betaalt. Mogelijk kunt u dan een Persoonsgebonden Budget (PGB) aanvragen bij het Sociaal Team Texel. Bij uitzondering kan zorg bij niet gecontracteerde partijen wel vergoed worden.

Wilt u weten met welke aanbieders de gemeente een contract heeft gesloten? Kijk dan op de website www.texel.nl onder 'mijn vraag aan het Sociaal Team Texel'/professionals/gecontracteerde partijen. Heeft u vragen? Bel het Sociaal Team Texel op telefoonnummer 14 0222 of kijk op www.texel.nl.