Huishoudelijke

Hulp Toelage

Bent u mantelzorger, ouder dan 75 jaar of krijgt u ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en woont u op Texel? Dan kunt u gebruik maken van de Huishoudelijke Hulp Toelage (ook wel HHT genoemd).

U kunt dan (extra) hulp bij het huishouden krijgen voor €10,- per uur. De HHT is bijvoorbeeld in te zetten voor de grote schoonmaak of de wekelijkse schoonmaak van uw huis. De gemeente wil de Huishoudelijke Hulp Toelage gebruiken voor mensen die net dat beetje extra ondersteuning nodig kunnen hebben.

Hoe werkt het?

U kunt de HHT aanvragen bij de dorpswerkers van Stichting Texels Welzijn of het Sociaal Team Texel. U wordt dan in contact gebracht met één van de thuiszorgaanbieders met wie u zelf afspraken kunt maken over de inzet van de huishoudelijke hulp. U betaalt per uur een bijdrage van €10,- aan de thuiszorgaanbieder. De gemeente betaalt de rest (€12,50 per uur). Deze korting is mogelijk door de Huishoudelijke Hulp Toelage die de gemeente krijgt van het rijk voor 2015 en 2016.

Waarom deze toelage?

Texel zet zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. In de meeste gevallen kunnen inwoners dat op eigen kracht, maar soms is ondersteuning nodig vanuit het eigen netwerk. Mede dankzij de inzet van mantelzorgers kunnen hulpbehoevende burgers langer thuis blijven wonen. Als waardering voor deze inzet en om mantelzorgers te ontlasten, kunnen zij gebruik maken van deze toelage. Door het bieden van huishoudelijke hulp worden ook mensen met een Wmo-indicatie en Texelaars vanaf 75 jaar ondersteunt. Texelaars die al ondersteuning krijgen bij bijvoorbeeld het huishouden of een vervoersvoorziening hebben, hebben soms behoefte aan net dat beetje meer. Daarvoor kunnen ze de Huishoudelijke Hulp Toelage inzetten.

Contact

Sociaal Team Texel : tel. 14 0222 of www.texel.nl.
Texels Welzijn: tel. 0222-312696 of www.texelswelzijn.nl.

Medewerkers gezocht

Om aan de extra vraag te voldoen zoeken TSN en Zorghulp op Texel nog nieuwe medewerkers. Wilt u daarover meer weten of bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met TSN (072-5184880) of ZorgHulp op Texel (0222-745000).