Spectaculaire lichtshows op SunBeats.
Spectaculaire lichtshows op SunBeats. Foto: Job Schepers

Dansen op het strand

"De dertiende editie van SunBeats op 11 juli belooft weer een succes te worden. We gaan de lichtshows nog verder uitbreiden en er staat weer een mooie line-up", vertelt Mark Röpke van het organiserende Paal 17 Events.

Het belooft weer een mooi strandfeest te worden, aan de line-up ligt het in ieder geval niet. "Zo worden Prok&Fitch overgevlogen uit Engeland." Naast deze formatie draaien onder meer dj's als Greg van Bueren, Praia del Sol, Gio Goose en DJ Rose op het grootste strandfeest van het eiland. Het slotakkoord komt net als eerdere jaren van Erick E. Het zijn allen dj's die internationaal hun sporen verdiend hebben en garant staan voor een geslaagd feest. Het Texelse tintje komt van Onwijs, DJR en Spexjam. Laatstgenoemde wist de druk bezochte DJ-contest bij café Sjans in De Koog te winnen. "SunBeats is in twaalf jaar uitgegroeid tot iets gigantisch. We rekenen dit jaar weer op zo'n tweeduizend bezoekers. Ondanks dat we ieder jaar proberen te zorgen voor een verrassende line-up en steeds betere lasershows, houden we we vast aan het beginsel 'dansen met je voeten in het zand'. SunBeats blijft een uniek Texels evenement op dancegebied en geschikt voor alle leeftijden vanaf 18."

OORSPRONG

"We begonnen in 2000 bij paviljoen Ome Joop met iedere week een optreden. We hebben toen van alles uitgeprobeerd. Bandjes, salsa, dance. Dit laatste sloeg aan, maar we kwamen er achter dat dit niet onderscheidend genoeg was. In De Koog is er ook iedere week wel een act. Daarom hebben we er toen voor gekozen om het grootser aan te pakken en zo werd Island Samba geboren, dat later overging in SunBeats." En dat Paal 17 steeds bezig is zich verder te ontwikkelen, blijkt wel uit feit dat er dit jaar een tweede dance-evenement aan de agenda wordt toegevoegd.

HED KANDI

Op zaterdag 15 augustus doet Hed Kandi namelijk het eiland aan. Hed Kandi – dat zijn oorsprong kent op Ibiza - is sinds 2002 actief in Nederland met feesten in unieke locaties als Het Concertgebouw, de Heineken Music Hall en het Muziekgebouw aan het IJ. "Op zaterdag 15 augustus viert Hed Kandi op Texel bij Paal 17 de release van het zonnigste album van het jaar: Hed Kandi Beach House 2015", laat de organisatie weten in een persbericht. "Dat wordt iets meer loungemuziek en het tijdstip is anders. Het begint al om 15.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Het is lekker luisteren naar de muziek en een beetje dansen onder het genot van een cocktail", vertelt Röpke enthousiast. Acts als DJ Eibhlin, Steven Quarre, Mc Choral en Ace on Sax geven acte de présence. Kaarten voor dit evenement kosten €20,- (inclusief barbecue) en zijn te verkrijgen via www.hedkandi.nl. Net als bij SunBeats is de toegangsleeftijd 18+.

De toegangskaarten voor SunBeats zijn te koop via www.sunbeats.nl. Met een 'regular ticket' heb je toegang tot het SunBeats terrein van 18.00 tot 04.00 uur en kun je de hele avond en nacht genieten van het feest Reguliere tickets kosten €25,-in de voorverkoop en €30,- aan de deur.