Gedeukte en gebutste auto's in de rodeo-klasse.
Gedeukte en gebutste auto's in de rodeo-klasse. Foto: Jeroen van Hattum

Spektakel bij MAB

Op het terrein van de MAB-club aan de Hoofdweg wordt zondag een open dag gehouden. Deze dag staat garant voor een hoop spektakel. Bovendien biedt het bezoekers de kans om zelf aan de motorsport te ruiken.

Vanaf 12.00 uur zijn er tal van activiteiten. Op de motorcrossbaan vindt de opstapdag plaats. Tijdens deze activiteit kunnen jeugdigen (vanaf vijf jaar) en volwassenen de eerste meters maken op crossmotoren en quads. "De jongens van de motorcross hebben weer veel tijd in de voorbereiding gestoken en het is een mooi programma geworden", vertelt Menno Koorn van de MAB-club. Op de 400-meter lange autocrossbaan vinden de hele dag demonstraties van de autosport plaats. "Er zijn steeds zo'n vijf auto's op de baan in de vijf verschillende klassen", legt Koorn uit. Traditiegetrouw komen veel bezoekers kijken naar de junioren, de rodeoklasse, de bangerstox-, de Vrije Standaard en de Stockcar F1. Door een laagdrempelige aanpak is de open dag de perfecte mogelijkheid om de autosport- en motorcrosswereld zelf te ervaren. De ervaring leert dat sportiviteit en fanatisme met elkaar verbonden zijn op deze dag. Ondanks dat het 'maar' een open dag is, willen de coureurs natuurlijk wel de snelste zijn. Toch kenmerkt de dag zich in sportief gedrag. Zo kijkt men niet vreemd op als een coureur een gestrande collega naar de pits drukt. Uiteraard kunnen ook de liefhebbers van de "Trial" komende zondag terecht. Trial is een behendigheidssport op de motor en wordt binnen de MAB door een groep actievelingen beoefend. Terwijl de coureurs geconcentreerd hun evenwicht behouden, beklimmen ze diverse obstakels. Ook bij deze tak van sport is het mogelijk om zelf op te stappen om de beginselen van Trial te leren. In de kantine staan karts en zijn karters aanwezig om alle vragen over de kartingssport te beantwoorden. De open dag duurt tot 16.00 uur, de toegang is gratis.


Proeflessen Artex

Artex sluit het schooljaar af met de Zomerprojectweken. Bijna alle jeugdige leerlingen worden door docenten in orkestjes, popbandjes en ensembles ingedeeld om samen muziekstukken in te studeren én uit te voeren. Dit is onderdeel van het lesprogramma van Artex. Daarnaast kunnen volwassenen zich inschrijven voor een gratis les Pilates, Zumba, Aquarel, Popkoor, Beeldende Kunst en nog veel en veel meer. De laatste lesdag van Artex is op maandag 29 juni. Een greep uit het gratis aanbod van deze week: Popkoorworkshops o.l.v. Ernst Klijzing op 25 juni; gratis workshop Kunst Estafette; op 24 juni;Theaterlessen op 26 juni; beeldende kunst op 26 juni; Voor meer info en aanmelding: info@artex-texel.nl.