Kata (stijloefening) met een bokken (zwaard).
Kata (stijloefening) met een bokken (zwaard). Foto: Shima

Geslaagde karateka's bij Shima

De karateka's van Shima hebben afgelopen vrijdag goede prestaties geleverd. Onder toeziend oog van trainers en examinatoren Fred Schonenberg en Marit Stark werden zij op de proef gesteld.

Omdat de stof door vier examinatoren wordt beoordeeld, was er versterking in de persoon van Bob de Gast, Bob Nieuwenhuis en Marco Beekman. Zoals gebruikelijk werden de technische onderdelen afgewisseld met conditietraining en stijlvormen. Dit keer voor het eerst twee verplichte onderdelen: de wapens. Met een bo, een vechtstok van 1,82 worden verschillende zelfverdedigingsonderdelen getoond. Ook wordt er een verplichte stijloefening gelopen met de bo. Zelfs een simpele kata wordt moeilijk met zo'n lange stok.

De tweede wapenoefening is met een bokken, een houten zwaard. Hier worden ook de onderdelen zelfverdediging en kata mee getoond. Als de karateka's in de verschillende onderdelen goed genoeg scoren, verdienen zij een nieuwe band of slip (dit laatste is een tussenstapje tussen twee banden). Alle 25 deelnemers zijn geslaagd (Zie rechts). De examinatoren waren zeer tevreden over het niveau en de vereniging is enorm trots op alle karateka's. Volgende week zullen ook de Judoka's van de vereniging een examen afleggen.