De winnende foto van Patrick de Graaf.
De winnende foto van Patrick de Graaf. Foto: Patrick de Graaf

Fotoprijs voor Patrick de Graaf

Patrick de Graaf uit Den Burg is derde geworden bij de landelijke fotowedstrijd 'Made in Holland' van CEWE Nederland, een bedrijf dat fotoboeken maakt.

De Graaf viel temidden van ruim 2200 inzendingen op met een foto van een dreigende lucht boven het strand. Volgens de jury wist De Graaf met die foto bijzonder goed het thema 'Made in Holland' te vangen. "Deze foto viel de gehele jury meteen op door de dreiging die hij uitstraalt", zei jurylid Sander Poppe, zelf landschapsfotograaf van beroep. "Het kleurenspel gecombineerd met de mooie dieptelijn en het fantastische licht springen in het oog en zorgen voor een voelbare dreiging. Een bijzonder aspect van ons land waarmee de derde prijs meer dan verdiend is."

De Graaf liet weten ontzettend blij te zijn met het winnen van de prijs. "Ik ben een hobbyfotograaf, dus ik ben erg verrast. Ik kon al nauwelijks geloven dat ik in de top 10 stond, laat staan dat ik er met de derde prijs vandoor zou gaan." Hij won een midweek voor vier personen naar het Hof van Saksen "Ik kan niet wachten om het landschap daar te verkennen en nog meer mooie foto's te maken."