Geld Raboton voor muziekkoepel

Stichting De Wezentuin heeft een toezegging van €10.000,- van de Raboton gekregen voor de bouw van de muziekkoepel in het park in Den Burg.

De stichting zit daarmee op circa €55.000,- aan donaties op een geraamde begroting van €123.000,-. Er liggen er nog meer ijzers in het vuur, waardoor de muziekkoepel volgens Marga Lakwijk van stichting De Wezentuin nu wel heel erg realistisch begint te worden. Het streven is een koepel te bouwen met een ondervlak van vijf bij vijf meter waar uitvoeringen gegeven kunnen worden. Architect Ronno Honingh uit De Koog maakte enige tijd geleden al een ontwerp voor de muziekkoepel. Lakwijk: "We werken er hard aan om de muziekkoepel nog dit jaar te kunnen plaatsen. Het zou een prachtige afsluiting zijn van Texel 600 jaar Stad."


Bandendag bij de Gamma

Op het parkeerterrein van de Gamma aan de Abbewaal in Den Burg houden de Gamma en garage Rentenaar zaterdag een "autodag". Tijdens deze dag kan de automobilist terecht voor een gratis en vrijblijvende bandencheck.

Waar nodig worden banden op de juiste spanning gebracht en bovendien staat een team van specialisten klaar om vragen over banden en auto-onderhoud te beantwoorden. Gamma zorgt voor de verdere invulling rondom de auto, met focus op alles wat benodigd is om met een gerust hart op autovakantie te gaan. Van auto-accessoires tot aan motorolie. de actie is onderdeel van een landelijke actie van Profile Car & Tyreservice en de Gamma. Aanleiding voor het initiatief zijn een goede voorbereiding van de autovakantie, als ook recent onderzoek door de website kiesdebesteband.nl. Zestig procent van de automobilisten rijdt op te zachte banden. Ben Rentenaar, van Profile Car & Tyreservice Rentenaar, vertelt: "De recente onderzoeken zijn zorgelijk, echter bevestigen de constateringen waar wij ook in onze vestigingen dagelijks mee te maken hebben. De consument heeft erg weinig aandacht voor de banden van de auto. Naast onjuiste bandenspanning zijn een te laag bandenprofiel en schade aan banden, door bijvoorbeeld inrijdingen, veel voorkomende problemen. Tijdens de actiedag hopen we mensen bewust te maken van bandenproblemen en waar mogelijk ook direct problemen te verhelpen. Uiteindelijke doel is dat mensen veiliger op autovakantie gaan.". De bandendag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.