Strijd om de bal tijdens het pannatoernooi op de Groeneplaats.
Strijd om de bal tijdens het pannatoernooi op de Groeneplaats. Foto: Jeroen van Hattum

Pannavoetbal op Groeneplaats

De duo's Nino Blankevoort/Niels Koolhof en Kasper Boogaard/Maurice van de Voort zijn zondag in Den Burg Texels kampioen pannavoetbal geworden.

In totaal 34 teams (onderbouw en bovenbouw basisschool) deden mee aan het toernooi op de Groeneplaats. De kinderen hadden zich geplaatst tijdens de voorrondes die Sportservice Texel op zeven basisscholen had gehouden. Daar hadden in totaal zo'n 125 teams van elk twee spelers aan meegedaan.

Nino Blankevoort en Niels Koolhof (team N&N) wonnen in de bovenbouw de finale van Devin Koorn en Devin Koorn van de Jozefschool in Den Burg. De twee naamgenoten stonden tot kort voor tijd met 4-2 voor, totdat Nino en Niels een panna maakten (bal door de benen gespeeld en in bezit houden), waarna de twee leerlingen van de Fontein in Den Burg de eer naar zich toe trokken. De derde plaats was voor Sil Straathof en Tycho Zijm (team Big Boys) van de Thijsseschool (Den Burg).

Kasper Boogaard en Maurice van de Voort (team SV Hokboeren) wonnen in de onderbouw de finale van Marijn Stolk en Dirkjan van Heerwaarden (team Zombiegrotten) van Durperhonk (De Cocksdorp). Kasper en Maurice van De Fontein haalden eveneens met een panna de overwinning naar zich toe. De derde plek ging naar SV Lol, dat bestond uit Duco Zijm en Noah Harman van De Bruinvis uit Oudeschild.

Sportservice Texel had jonge voetballer als scheidsrechters bij de wedstrijden neergezet en dat beviel goed volgens Connie Joling. "De meesten van hen hebben eerder aan dit toernooi meegedaan en zij zien het vrij snel wanneer er wel of geen sprake is van een panna." Ouders en kinderen kregen mee dat de beslissing van de scheidsrechters bepalend was om een hoop discussies buiten het spel om te voorkomen.

Volgens Joling was het 's morgens door de regen nog even spannend of het pannatoernooi 's middags buiten op de Groeneplaats kon doorgaan, maar een telefoontje naar Ed de Bruijn van het vliegveld leerde dat het 's middags prachtig weer zou worden. Er waren met een boarding op het plein drie velden uitgezet waarop de wedstrijden werden gespeeld.