Nieuwe betonnen brug bij Volmolen

De gemeenteraad heeft woensdag ingestemd met een nieuwe brug tussen de Volmolen en de Mars. Na gesprekken met de dorpscommissie van Den Burg en buurtbewoners bleek de voorkeur uit te gaan naar een betonnen constructie.

De raad kreeg woensdag drie opties voorgelegd door het college. Een houten, een metalen en een betonnen constructie, geschikt voor voetgangers en fietsers. Het voorstel voor een betonnen brug werd met een ruime meerderheid aangenomen. Toch waren er partijen die liever een houten brug hadden gezien, maar ingegeven door de wens van de bewoners en het feit dat ze de procedure niet willen vertragen, stemden zij toch in. GroenLinks gaf in de persoon van Jaap Vlaming aan dat hij het jammer vindt dat er niet goed gekeken wordt naar aansluiting bij de wijk. "We zijn de brug los van de wijk aan het bekijken. Heeft weer geen samenhang met elkaar. Je zou meer moeten bekijken hoe je van een wijk daadwerkelijk een wijk maakt." De PvdA was direct voor een betonnen constructie: "Het is de meest duurzame en veilige oplossing", gaf Remko van de Belt aan. De gemeente heeft voor de brugverbinding tussen de Korfbaeck en de Distelvlinder een maximaal bedrag van €90.000,- exclusief btw uitgetrokken. Dit bedrag wordt gedekt uit de algemene reserve. Texels Belang gaf aan dat hout de voorkeur had, maar dat ze al blij zijn dat er een oplossing komt. "Wij hebben al in een vroeg stadium aangedrongen op een nieuwe brug. We wisten dat het ging om een oude weegbrug die ieder jaar geld kostte. We wisten toen nog niet dat de brug in zo'n slechte staat was natuurlijk", sprak Edo Kooiman. " "Gewoon €90.000,- beschikbaar stellen. Dit zou je niet moeten committeren aan beton, maar aan de passende oplossing in samenspraak met de bewoners. Wat overblijft kan naar de algemene reserve", sprak Peter van Sijp (VVD). De realisatie van de brug staat voor dit najaar op de agenda.


Raadsvergadering

De raadsvergadering die gepland stond voor 1 juli wordt naar alle waarschijnlijkheid verzet. Dit omdat op deze avond ook de diploma-uitreiking van de OSG plaatsvindt. Het college is daar voor uitgenodigd. Tijdens de raadsvergadering werd nog geen overeenstemming bereikt over een nieuwe datum.