De vertrekkende mensen van de Texelse brandweer.
De vertrekkende mensen van de Texelse brandweer. Foto: Jeroen van Hattum

"Tweehonderd jaar ervaring"

Piet Grisnich, Bert Barhorst, Toon van Beek, Theo Kemper, Piet Knol en Chris Meijer nemen binnenkort afscheid van de Texelse brandweer.

De zes beleefden maandagavond hun laatste oefenavond bij de Buureton in Den Burg waarbij dertig andere leden van de brandweer zich als 'lastige oudjes' gedroegen die niet makkelijk te redden waren. De zes zijn bij elkaar goed voor ongeveer tweehonderd jaar brandweerervaring. De overgang van de Texelse brandweer naar een regionale brandweer was volgens hen een mooi moment om ermee te stoppen. Tot 30 juni zijn ze in dienst, later in het jaar wordt officieel afscheid van hen genomen.

De bemensing van de brandweer is na hun vertrek even aan de dunne kant, maar er is volgens de brandweer geen onderbezetting. Er zijn vier mensen in opleiding voor de brandweer en intern zijn acht mensen van de brandweer in opleiding als chauffeur. Een aantal van de zes die stoppen waren actief als chauffeur op de wagens. Na de zomer begint de brandweer met het werven van nieuwe leden. Belangstellenden kunnen zich melden bij Martijn van Hengel op 06-30379424.