Rotary schenkt aan goede doelen

Rotary Club Texel heeft in de tweede helft van haar clubjaar €10.900,- aan goede doelen geschonken.

De volgende goede doelen werden financieel gesteund: Vlielandkamp voor 2 personen €900,-, Muziekvereniging DEK €500,-, Werkgroep Hulp Oost-Europa €500,-, Stichting Tesselhuus €6.000,-, Reumavereniging Texel €1.500,- en Stichting Bouwen aan Bangladesh €1.500,-.

Het Vlielandkamp is een activiteit van de Stichting Rotary Vlielandkamp die al sinds 1972 jaarlijks een vakantiekamp organiseert voor kinderen die, om uiteenlopende redenen, zonder het kamp niet met vakantie kunnen gaan. Meer dan honderd kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar gaan, verdeeld over twee perioden van tien dagen, mee naar Vlieland en hebben daar een onvergetelijke vakantie. Rotary Club Texel heeft de vakantie van twee Texelse kinderen volledig gesponsord en zal dat ook het komende jaar doen. De kinderen worden gehaald en gebracht door leden van de club. De Rotaryclub werft op verschillende wijzen geld voor de goede doelen. Grootste bron van inkomen zijn de bekende kledingcontainers, die zeer succesvol zijn.


Radio Texel

Radio Texel doet zaterdag 20 juni live verslag van de Ronde van Oosterend. De lokale omroep zendt vanaf 15.00 uur uit vanuit Oosterend. Daar begint om 15.30 uur de tourkaravaan, gevolgd door een dikkebandenrace (16.00 uur), een wedstrijd voor recreanten (17.00 uur) en om 18.00 uur de Ronde van Oosterend zelf. Radio Texel is te volgen via 106.1 FM in de ether, 98.5 Mhz op de kabel en www.radiotexel.nl.


Vliehors

De schietrange op de Vliehors is van maandag 22 tot en met donderdag 25 juni langer geopend dan gebruikelijk. De Koninklijke Luchtmacht oefent die dagen met een Cougar helikopter om vliegers en loadmasters uitzend- en inzetgereed te houden. Het personeel van de luchtmacht bereidt zich daarmee volgens Defensie voor op inzetten waar ook ter wereld. De schietrange blijft tijdens de oefeningen geopend tot 24.00 uur. Klachten over geluidoverlast kunnen worden ingediend via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of via het gratis nummer 0800-0226033. Meer informatie over vliegbewegingen is ook te vinden op www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of Teletekst pagina 766.