Wat ik zeggen wou

Wethouder

Wethouder Hennie Huisman maakte in haar column in ''Leef-Tijd'' een kritische opmerking over de maaltijden van Tafeltje Dekje. Nu heb ik zelf twintig jaar eten rondgebracht voor Tafeltje Dekje en heb eigenlijk nooit een serieuze klacht gehad over het eten. Momenteel eet ik zelf van Tafeltje Dekje. De maaltijden zijn prima. En ik ken meerdere mensen in mijn omgeving, die het eten ook uitstekend vinden. Vorig jaar zei dezelfde wethouder dat er tien Texelaars op de wachtlijst staan voor een plaatsje in het Verpleeghuis, en daardoor naar de overkant moesten uitwijken. Ik zat toen in Den Koogh in Den Helder en wist dat er meer Texelaars aan de overkant zaten omdat er op het eiland geen plek was. Waarmee ik maar wil zeggen: Wat de wethouder vorig jaar zei klopte niet en nu klopt het weer niet. Ze doet er beter aan voordat ze wat zegt of schrijft, eerst goed te informeren hoe het werkelijk zit.

C. Kok,

Den Hoorn.

Naschrift. Wethouder Huisman heeft vorig jaar het aantal wachtenden inderdaad genoemd, maar op basis van informatie die haar was verstrekt door de Omring, die de huisvesting verzorgt.

Commissie

De gemeenteraad heeft woensdagavond unaniem ingestemd met de invulling van de nieuwe Commissie Ruimtelijke Kwaliteit.

Die wordt bemensd door B. Looije van de Stichting Welstandswerk, K. Vinke uit Oosterend, mevrouw W. Eelman uit Den Burg, N. Bakker uit Den Burg, H. Broess uit Oudeschild, mevrouw E. ten Napel uit Den Burg en A. Zandstra uit De Koog. De Commissie Ruimtelijke Kwaliteit komt voort uit de Monumentencommissie en de Welstandscommissie die in de nieuwe commissie zijn opgegaan.

De Commissie Ruimtelijke Kwaliteit toetst bouwplannen aan het welstands- en het monumentenbeleid van de gemeente. De commissie adviseert burgemeester en wethouders over bestemmingsplannen, stedenbouwkundige plannen, erfgoedbeleid en andere relevante plannen met betrekking tot de ruimtelijke ontwikkeling en de ruimtelijke kwaliteit van de gemeente.

Het advies van de commissie wordt gebaseerd op de Texelse Kernwaarden, de zogeheten Texel Principes, het Beeldkwaliteitsplan van bestemmingsplan Buitengebied en eventuele andere vastgestelde Beeldkwaliteitsplannen.