Wat ik zeggen wou

Plastic tasjes

Eh, ja, ook ik was (zoals jaarlijks) op de Markt van de Smaakbeleving. En ik was enorm onder de indruk van het initiatief van leerlingen van de OSG om iets te doen tegen plastic soep, door het meenemen van plastic tasjes tegen te gaan.

Nou neem ik ze zelden mee; zelfs komkommers in plastic zal ik niet kopen omdat ik het verspillend verpakken vind. Dus gaf ik aan het wat gemakkelijk en goedkoop te vinden om te tekenen voor iets wat ik toch al nauwelijks doe. Het tegenargument was, dat tekenen dan juist gemakkelijker voor me moest zijn. "Nou, vooruit dan, omdat ik het initiatief zo waardeer".

En als ik teken, word ik betrapt door iemand van de krant... Om vervolgens in het onderschrift te suggereren dat ik vanaf nu geen plastic tasjes meer meeneem. In werkelijkheid ligt die datum al meer dan twintig jaar achter me, maar soms is het goed om een belofte te vernieuwen. En natuurlijk ook voor de rest van Texel: ook als je niet door de pers wordt betrapt, probeer evengoed om plastic verpakking zoveel mogelijk te vermijden.

Jaap Vlaming,

Den Burg.

Naschrift redactie:

Het was puur toeval dat Jaap net zijn handtekening zette toen de krant verscheen. Het onderschrift verwees naar de belofte waarvoor de ontvangers van een stoffen tas tekenen, het was beslist niet de bedoeling om dit mooie initiatief te misbruiken voor het schetsen van een suggestief beeld.