Trio ''En Vrac'' met liedjes van Nederlandse kleinkunstenaars.
Trio ''En Vrac'' met liedjes van Nederlandse kleinkunstenaars. Foto: Aangeleverd

Kleinkunsteiland Texel

Klif 12 presenteert van 23 tot en met 25 juni drie programma's: Anouk Dorfmann met "Parler aux canons" (dinsdag 23 juni), Trio ''En Vrac'' met liedjes van Nederlandse kleinkunstenaars (woensdag 24 juni) en ''Johnny Ontmoet Shaffy'' (donderdag 25 juni).

''Kleinkunst van de bovenste plank'' en ''Met liefde voor de het betere lied!'', aldus de aankondiging.. In "Parler aux canons" neemt Anouk Dorfmann de toeschouwer mee op reis door het rijke landschap van het Franse chanson, langs liederen die tot rust brengen, roeren en waarmee we tegen kanonnen kunnen spreken. Een afwisselend programma vol emotie, humor, herkenning en kritiek met zowel bekende liederen en klassiekers als nieuwe pareltjes. Anouk Dorfmann (1989) won in 2006 de publieksprijs en de juryprijs tijdens het prestigieuze "Concours de la Chanson". En Vrac is een nieuw trio dat het betere Nederlandse lied ten gehore brengt. Bas Marée, bekend van Andermans Veren Live, speelt samen met Gijs Baas en Minze Koopman de sterren van de hemel op uitsluitend houten instrumenten; gitaar, contrabas en cajon. Het repertoire van En Vrac bestaat uit liedjes met een literaire, poëtische waarde. Bas zingt liedjes van anderen, maar ook werk dat hij heeft vertaald en eigen nummers. Dit programma bevat liedjes van onder andere Drs. P, Jacques Brel, Edith Piaff, Kees Torn, Theo Nijland, Cornelis Vreeswijk en Bram Vermeulen. Johhny ontmoet Shaffy is een muzikale en humoristische reis door twee levens, soms groots, soms heel klein, struikelen we over de verschillen, overeenkomsten en ontroerende paradoxen. Johnny Jordaan en Ramses Shaffy, niet voor het eerst samen in één theater, wel voor het eerst een ontmoeting op een dieper menselijk niveau, los van sterrenstatus bekeken vanuit het heden. Zang: Martin Spee en Hanneke van den Biggelaar – Piano: Johan Hoogeboom - Explicateur: Bart Roelofs. Entree per avond, €16,00, alle drie de avonden €35,00. Kleinkunsteiland Texel is onderdeel van de Lange Juni.


Klarinet en piano op Zomeravondconcert

In het Hoornder kerkje is dinsdag 23 juni het derde zomeravondconcert, georganiseerd door de Raad voor het zomerwerk van de Texelse kerken. Het concert begint om 20.15 uur en is gratis toegankelijk.

Dit concert wordt verzorgd door Marlies van Driesum op klarinet en Riëtte Olthof op piano. Marlies van Driesum werd opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam. Riëtte Olthof groeide op op Texel en kreeg pianoles van mevrouw Roos, Tineke Schoo en werd opgeleid door Rachel Vroom. Ze studeerde aan het Utrechts Conservatorium en studeert nu in de Master bij Frank van de Laar aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Op het programma staan twee Franse hoogtepunten uit het klarinet-repertoire: de impressionistische en speelse 'première rhapsodie' van Debussy en de klarinetsonate van Poulenc. Riëtte speelt de Schumann-variaties van Brahms voor solo piano spelen.