De speciaal voor Hospice Texel ontworpen afscheidsquilt.
De speciaal voor Hospice Texel ontworpen afscheidsquilt. Foto: Gerrit Verhoeven

Afscheidsquilt voor Hospice Texel op bijeenkomst vrijwilligers

De eerste 45 vrijwilligers van Hospice Texel hebben tijdens een feestelijke bijeenkomst hun vrijwilligersovereenkomst ondertekend. Tijdens deze bijeenkomst werden zij samen met de coördinator Tanja Terpstra verrast met een speciaal voor het hospice ontworpen Texelse afscheidsquilt.

Deze quilt is in het afgelopen jaar in alle stilte ontworpen en gemaakt door een groep Texelse vrouwen, allen enthousiaste quilters. Zij hebben de quilt gemaakt om de gasten van het hospice na het overlijden te bekleden om hen zo op waardige en eigen wijze uitgeleide uit het bijna thuis huis te kunnen doen. De overhandiging gebeurde nadat de vrijwilligers hun opleidingstraject voor Hospice Texel hebben afgesloten.

Op zaterdagmiddag 27 juni, van 14.00 tot 17.00 uur, houdt Hospice Texel een Open Dag. Iedereen is van harte uitgenodigd om op deze middag nader kennis te komen maken op de Anne Frankstraat 32 in Den Burg. Tijdens de Open Dag zal het hospice om 15.00 uur door burgemeester Francine Giskes officieel geopend worden.