De Markt van de Smaakbelevenis trok veel bezoekers.  Ook de stand van coƶperatie Texelse Kost had over belangstelling niet te klagen.
De Markt van de Smaakbelevenis trok veel bezoekers. Ook de stand van coƶperatie Texelse Kost had over belangstelling niet te klagen. Foto: Gerard Timmerman

Markt van de Smaakbelevenis sfeervol evenement

Bijzondere hapjes, drankjes, muziek, spelletjes en ander vermaak op de Markt van de Smaakbelevenis, zondag op Landgoed De Bonte Belevenis (Den Hoorn). De organisatie had er veel werk van gemaakt. Een grote smaakmarkt met een keur aan Texelse producten, zoals onder meer de kraam Texelse Kost, de coöperatie zonder winstoogmerk die ecologische producten van het eiland tegen een betaalbare prijs wil vermarkten. Daarvoor veel belangstelling, net als de andere standhouders, want er was, ondanks wat motregen, veel publiek. Muzikaal vermaak werd gebracht door een Friese fanfare die eens op Texel wilde spelen en - om in de sfeer van 600 jaar stad te blijven - zorgden verklede acteurs van onder meer Archeon en 'Geleerd en Genoten' voor een historische sfeer en bereidden ter plekke ''uiene soppe'' (uiensoep) en andere Middeleeuwse gerechten. Er waren zingende monniken, wie wilde kon met pijl en boog schieten, kaarsen, zeep en andere producten maken. Er werden vuurtjes gestookt, voorgelezen en Valkerij Schrieken gaf roofvogeldemonstraties.