Vergunning kapschuur weer ingetrokken

De gemeente heeft een omgevingsvergunning die was verleend voor een kapschuur/sanitairruimte op vakantiepark Beachpark weer ingetrokken. Het vermoeden bestaat namelijk dat het gebruik strijdig is met het bestemmingsplan.

De vergunning was gevraagd door een eigenaar voor een ruimte ten behoeve van het beheer en onderhoud van vakantiewoningen en tuinen van de aanvrager, alsmede opslag en machinestalling. Het college verleende die vergunning. Het betreft volgens het college een ruimte van circa 140 vierkante meter. Twee eigenaren van omliggende zomerhuizen en de Vereniging van Eigenaren (VvE) van het vakantiepark dienden bezwaar in tegen de vergunning. De commissie Bezwaarschriften boog zich in februari over de kwestie en hield er een hoorzitting over. Als belangrijkste bezwaar werd aangevoerd dat het vermoeden bestaat dat het gebouw gebruikt gaat worden op een wijze die in strijd is met het bestemmingsplan. Ook zijn enkele bezwaargronden aangevoerd op technische onderdelen van de vergunning. De commissie deelt de mening van bezwaarmakers en stelt "dat het bouwwerk weliswaar conform de bestemming zou kunnen worden gebruikt, maar niet kan worden gesteld het bouwwerk ook daadwerkelijk met het oog op zodanig gebruik wordt opgericht". Ofwel, het vermoeden bestaat dat het toekomstige gebruik van het gebouw niet zal bestaan uit beheer- en en onderhoudsactiviteiten. Om die reden had de vergunning geweigerd moeten worden. De commissie wijst daarbij op de geringe omvang van de beheers- en onderhoudsactiviteiten die de aanvrager verricht, afgezet tegen dezelfde activiteiten van de VvE. Ook wijst de commissie op eerdere vergunningen aangevraagd voor (dienst)woningen die zijn afgewezen; in één geval ook vanwege het vermoeden van toekomstig strijdig gebruik. Het college neemt het advies van de commissie over. Dit betekent dat de bezwaren gegrond zijn en het besluit wordt herroepen.


Jeugdbescherming

Het college heeft de bevoegdheid voor een verzoek tot het verkrijgen of verlengen van een voorwaardelijke machtiging of een spoedmachtiging voor gesloten jeugdzorg gemandateerd aan de Jeugd- en Gezinsbeschermers (voorheen Jeugdzorg).