Wat ik zeggen wou

Ganzen

Sinds een paar dagen worden er weer ganzen vergast op Texel. De provincie heeft hiervoor toestemming gegeven en Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer zijn akkoord. Hoe is het mogelijk dat de overheid en de natuurorganisaties hiermee instemmen! Als boeren overlast hebben van ganzen moet daar, als dat nodig is een regeling voor komen. Maar om daarom maar in de Natuurgebieden ganzen en pullen op te jagen en andere broedvogels met hun jongen te verstoren en te vertrappen vinden wij een hele slechte zaak. In de natuurgebieden moet de natuur, en dus ook de ganzen, beschermd worden! Het kan niet zo zijn dat wij als mensen het aantrekkelijk maken voor o.a. de ganzen en als we er dan 'last' van krijgen gaan we de dieren er op 'aanspreken' door ze in de natuur te verjagen, te vergassen of zelfs hun nek te breken.

Toeristen komen naar Texel voor de natuur en de vogels, dit soort acties zijn geen reclame voor 'vogeleiland Texel'!!! Het lijkt wel of alleen geld nog telt.

Wij vinden dat er onmiddellijk gestopt moet worden met deze moordpartijen.

Ria Visch en Jenny Cremer


Tria Tangata

In de aankondiging van Trio Tangata in het Hoornder kerkje is een verkeerde datum geslopen. De Argentijnse tangoconcerten zijn op vrijdag 10 en zaterdag 11 juli. Het trio verzorgt twee avondvullende concerten. Voor de gelegenheid wordt Trio Tangata uitgebreid de Argentijnse violiste Andrea Bentivoglio. De musici zijn: Margreet Markerink (piano/ compositie), Jacqueline Edeling (bandoneon), Andrea Bentivoglio (viool) en Lorena Marcos (contrabas). Het begint op beide avonden om 20.15 uur. Meer informatie op www.triotangata.nl. Reserveringen via 06 28990822, kaartverkoop ook aan de deur vanaf 18.00 uur.