Winnaars Maricus van de Wetering, Tony van Koppen, Wil Homan en Jan Bloem.
Winnaars Maricus van de Wetering, Tony van Koppen, Wil Homan en Jan Bloem. Foto:

Golfer Jan Bloem imponeert op Maandbeker Juni met hole in one

De Maandbeker juni op golfbaan De Texelse was een wedstrijd van uitersten. Grootste klapper was een hole in one, geslagen door Jan Bloem.

Een enkeling wist net binnen de buffer te spelen, het overgrote deel zakte door het ijs. Zo niet de winnaars. Jan Bloem voorop. De vlag stond op hole 6 net achter een heuveltje waardoor de hole niet zichtbaar is van de tee. Zijn prima afslag was niet terug te vinden op de green en de flightgenoten gingen er van uit dat de bal van Bloem in de sloot was beland. Pas toen de vlag uit de hole werd gehaald bij het putten, werd duidelijk waarom de bal niet op de green lag. Een strakke Hole in One. De maker werd van alle kanten gefeliciteerd.

Marijke de Beer stond na afloop met de armen vol prijzen die beschikbaar waren gesteld door de TESO. Ze sloeg de Longest en de Neary. Bij de heren waren het Antoine Kersten en Paul Schippers die de eer veroverden. Het paar Tonny van Koppen en Maricus van de Wetering won respectievelijk categorie 2 en 3. Zij bewijzen dat goed kort maar vooral beheerst spelen op de nieuwe 9 de juiste tactiek is. Geen harde onbesuisde klappen de rotzooi in, maar op de fairway blijven en winnen. Wil Homan was in categorie 1 de enige die overeind bleef. Hij incasseerde misslagen, beet zich vast, hield vol en produceerde een mooie swing en een strakke put.

Uitslag:

Categorie 1: Wil Homan (33), Piet Schuijl (31), Herbert de Geer (31). Categorie 2: Maricus van de Wetering (35), Marijke de Beer–Dogger (34), Abe Keijser (29). Categorie 3: Tonny van Koppen (32), Ingrid Schippers-Hazebroek (32), Jan Bloem (31). Neary`s: Marijke de Beer en Paul Schippers. Longest: Marijke de Beer en Antoine Kersten.