In Den Hoorn deden de portiekwinkels hun herintrede.
In Den Hoorn deden de portiekwinkels hun herintrede. Foto: Job Schepers

Den Hoorn in oude sferen bij

vervolg van 600 jaar stad

De 600-jaarstad-trein dendert vrolijk door in Den Hoorn. Nadat het jubileumfeest vorige week in alle hevigheid losbarstte, lieten de Stienepikkers zich ook afgelopen zaterdag weer van hun beste kant zien.

Mede door de combinatie met Lange Juni is er deze maand iedere dag wel wat te beleven in het dorp en ook zaterdag was het programma overvol. Van 10.00 uur tot na elven in de avond was er voor bezoekers wel iets te doen. Een daarvan is de terugkeer van de 'Portiekwinkeltjes' die in de achttiende eeuw op Diek, Klif en in de Herenstraat voorkwamen. Dat waren winkels van alleenstaande vrouwen die vanuit hun halletjes zelfgemaakte producten verkochten om een inkomen te hebben. Zaterdag waren de winkeltjes van weleer weer geopend. Echt storm liep het in de ochtend nog niet, meldde één van "winkeliers". Toch wisten de toeristen Den Hoorn in de loop van de dag steeds beter te vinden. Zij genoten van diverse optredens onder wie Arie Lap en Jan Bakker in het Hoornder kerkje. Volksdansvereniging Interdance Texel danste op de hoek Hoge Achterom/Kerkstraat en bij de Vermaning aan Diek was een optreden van De Vriendenkring. 's Avonds was het onder meer de beurt aan het Smartlappenkoor, DEK en wederom Arie Lap. Het Texelse Vrouwenkoor gaf een zomerconcert in het Hoornder kerkje.


Artex Pop & Jazz

De Popschool van Artex laat weer van zich horen: 8 bands en meer dan 40 muzikanten geven op woensdag 17 juni hun jaarlijkse presentatie van Popschool Artex op de theaterbühne van Klif 12. De avond start om 19:30 uur. Gratis entree! Vooraf wordt er speciaal voor bandleden en familie voor een bescheiden bedrag een lekkere maaltijd geserveerd in Klif 12 (reserveren noodzakelijk via Artex).