Volop inzet in strijd tijdens de wedstrijd KGB-Texel'94 (1-2).
Volop inzet in strijd tijdens de wedstrijd KGB-Texel'94 (1-2). Foto: Willem Sangers

Texel '94 handhaaft in 3e klasse

Texel'94 heeft zich na een 1-2 overwinning op KGB gehandhaafd in de 3e klasse.

Thuisclub KGB probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken met offensief spel. Er werd fel en soms te hard gevoetbald. Verzorgster Yvonne Brand moest vaak bij bijspringen om de geblesseerden weer op de been te helpen. Sander de Haan en Joren Bakker gingen in de loop van de wedstrijd strompelend het veld uit en lieten zich vervangen. De fel coachende trainer van de gastheren liep tegen een gele kaart op van de goed leidende scheidsrechter. De defensie van de Texelaars stond goed en gaf niets weg. Het veldspel van de gasten verliep stroef en moeizaam. De eilanders hoefden ook niet zo nodig, want de 3-0 van de thuiswedstrijd, donderdagavond, gaf een flink steuntje in de rug. De Texelaaars loerden op de counter. Bij zo'n uitval werd een afstandsschot van Ralph Slik door een tegenstander geblokt in de 25e minuut. Bart de Lugt verving de geblesseerde Sander de Haan in de 34e minuut. Wegens de hoge temperatuur laste de scheids een drinkpauze in voor de spelers. De passing bij de bezoekers was niet vlekkeloos , mede daardoor en de straffe dekking van de K.G.B. –verdedigers waren de spitsen van de eilanders moeilijk te bereiken. Het leek op een 0-0 ruststand uit te draaien, maar in de 44e minuut constateerde de scheidsrechter een handsbal van een der Texelse verdedigers in het strafschop gebied. De penalty werd feilloos ingeschoten (1-0). In de 49e minuut kroop de thuisclub door het oog van de naald. De bal kon op het allerlaatste moment na een goede Texelse aanval nog ternauwernood door een KGB'er van de doellijn worden getrapt. Na rust stond Texel'94. op scherp Trainer Wesley Visser had voor de wedstrijd van zondag zijn vakantie onderbroken. Vijf minuten na de rust bereikte een voorzetvan Jeroen Vlaming de aanstormende Bart de Lugt, die de KGB-keeper verraste met een schot in de verre hoek (1-1). Hierna knakte er iets bij de gastheren. Texel '94 dicteerde de wedstrijd. Ineens lukte alles. Een schot van Ruben Duinker werd door de thuisclub keeper gekeerd. Ralph Slik schoot buiten bereik van de keeper rakelings naast. Ali redt aan de andere kant.Er volgden kansen aan beide kanten. Uit een scrimmage viel in de 90e minuut een eigen doelpunt van KGB (1-2).