Deelnemers in actie tijdens een vorige editie van de Hippex.
Deelnemers in actie tijdens een vorige editie van de Hippex. Foto: Hippex

Hippex: spel- en opdrachtentocht

De organisatie van de Hippex, een Wampexachtige spel- en opdrachtentocht voor ruiters en aanspanningen op zondag 30 augustus, heeft de inschrijving geopend.

Er worden teams gevormd van een mencombinatie en vier tot zes ruiters. Via een ludieke speurtocht krijgen zij rijopdrachten en onderdelen waarbij het op handigheid, creativiteit en denkvermogen aankomt. Start- en eindpunt van de zesde editie is Manege Akenburg. Inschrijving staat open voor iedereen, deelnemers hoeven niet persé lid te zijn van de rij- of menvereniging. Wel is het voorwaarde dat men voldoende beheersing over het paard of de pony heeft, zodat er veilig mee buiten kan worden gereden. Ook dient tijdens het gehele evenement een goedgekeurde cap te worden gedragen. Er kan een beperkt aantal mensen zonder paard of aanspanning meedoen als bijrijder op de wagens. Inschrijven kan tot 15 juli. Deelname €10,- voor leden van rij- of menvereniging en €12,50 voor niet-leden, inclusief lunch. Inschrijven voor de Hippex kan alleen via de website www.hippextexel.nl.

Deelnemers doen er verstandig aan deze site en de facebook pagina "Hippextexel" de komende tijd in de gaten te houden, in verband met mogelijke voor-opdrachten. Ook vrijwilligers kunnen zich aanmelden via Facebook.