Slootjesdagen IVN voor kinderen

Scheppen in het water op zoek naar waterbeestjes. Leuk en ook leerzaam. Gidsen van het IVN-Texel gaan op zaterdag 13 juni en zondag 14 juni samen met kinderen en hun (groot)ouders kijken wat er zoal leeft in het water langs het 'Slag langs de Nederlanden'.

De 'Slootjesdagen' beginnen om 14.00 uur, waarna de vangst om 16.00 uur weer netjes terug in de sloot wordt gezet. Deelnemers verzamelen zich op de parkeerplaats aan het eind van de Muyweg. Soms is de vangst klein, soms groot, de kwaliteit en de temperatuur van het water bepaalt voor een groot deel de vangst. De kinderen zien, horen en ondervinden hoe bewoners van het water wonderlijke namen hebben. Zoals bootsmannetje, watermijt, kokerjuffer of bloedzuiger. Met behulp van loepen, schepnetten en zoekkaarten kunnen de kinderen zelf hun vangst benoemen. Men kan zich aanmelden voor deze activiteit via email secretaris.ivntexel@gmail.com.


Musical Triade

Het kleine podium van schouwburg De Kampanje is zondag 21 juni gevuld met talenten van de musical productiegroep van Triade. Aanvang 12.30 uur en 14.00 uur.