Open atelier van

Werktitel MUF

De kunstenaars van Werktitel MUF houden zondag 7 juni een open atelier. Ze werken van 11.00 uur tot 17.00 uur aan een serie schilderingen op keramiek. Bezoekers zijn welkom om het artistieke proces te volgen: van schets via hapering naar studie; mislukkingen en geslaagde producten.

Pieter van Schelt, Rebecca Geskus en Maurice Christo van Meijel werken deze keer op Brink 14 in De Koog. Er is een aantal gezamenlijke projecten in ontwikkeling en enkele voorbeelden / studies zijn te zien, zoals een vilten tas. Ook is het nieuwe, geborduurde logo van het collectief te zien. De kunstenaars hebben een bijzondere fascinatie voor technieken en ambachten. Ze helpen elkaar met de uitvoering van opdrachten en zoeken naar nieuwe toepassingen van "oude ambachten". De focus ligt deze zondag op keramiek. Bezoekers kunnen eventueel ook zelf een keramisch voorwerp beschilderen.


Epilepsie

In de week van maandag 8 tot en met zaterdag 13 juni wordt er gecollecteerd voor het Epilepsiefonds.Het geld wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en hulpverlening aan mensen met epilepsie.


Texelhopper

GroenLinks is begonnen met een eigen inventarisatie van ervaringen die mensen met de Texelhopper hebben opgedaan. Dan gaat het volgens de partij om goede en slechte ervaringen. Ze kunnen doorgegeven worden op groenlinkstxl@gmail.com.


Radio Texel

Radio Texel doet zaterdag 6 juni rechtstreeks verslag van de 38ste Ronde om Texel. De uitzending begint naar verwachting om 8.00 uur, al is dat nog even afhankelijk van de omstandigheden op het water. Verslaggevers zijn de hele dag op en rondom het eiland aanwezig om de verrichtingen van de catamaranzeilers en surfers op het water te verslaan. De live-uitzending is te beluisteren via 106.1 FM in de ether, 98,5 Mhz op de kabel of via www.radiotexel.nl. De lokale omroep doet al sinds 1989 jaarlijks verslag van de Ronde om Texel.