Afbeelding
Foto: Liselotte School

Pure smaken bij Bos en Duin

Vele Texelaars vinden inmiddels de weg naar restaurant-brasserie Bos en Duin, één van de oudste horecabedrijven van het eiland. Robin Koenen is er de bevlogen chef-kok, die er een eer in schept dagelijks zijn gasten te verrassen met eerlijke en creatieve gerechten. "Het is allemaal een samenspel van smaken en presentatie."

Robin werkt uitsluitend met eerlijke, verse en gezonde producten. Met aanstekelijk enthousiasme vertelt hij over de groenten die hij bij de gerechten serveert en die in veel gevallen rechtstreeks van lokale tuinders afkomstig zijn. "Ik ben altijd op zoek naar de beste ingrediënten om mee te werken."

Samen met gastvrouw en partner Marlies Kenter werkt hij voortdurend aan verbetering. "We zijn al ruim zes jaar bezig om Bos en Duin naar een hoger plan te tillen, dat lukt fantastisch: we hebben veel vaste gasten en door talloze investeringen is de ambiance top geworden. Vanaf dit jaar serveren wij 's middags nagenoeg dezelfde gerechten als tijdens het diner. Dat is zeker een uitdaging en alleen te bereiken door goed organiseren. Je moet elke dag een stapje vooruit denken. Veel gasten vinden dit prettig omdat ze dan bijvoorbeeld niet afhankelijk zijn van de laatste veerboot, en wel de beleving hebben van een diner. We gaan de komende tijd bewijzen dat wij voor een uitgebreide lunch de 'place to be' zijn. Ons concept leent zich daar uitstekend voor. En in combinatie met ons uitzicht op het Hoornder kerkje hopen wij voor iedereen de middag onvergetelijk te maken. Natuurlijk staan er ook eenvoudige lunchgerechten op het menu, zoals een ambachtelijk broodje met gerookte makreel, kalfskroketten of een Franse tosti met gebakken hoeve-eitje. Maar bij ons kun je nu zowel voor lunch als diner kiezen uit meerdere delen van het rund die bereid zijn op de grill, Texels lamsvlees, verse oesters, kreeft, dagverse vis of zelfs een 4-gangenmenu. Om de daad bij het woord te voegen serveren wij het Texelse Courant maandmenu in juni dan ook zowel 's middags als 's avonds!"

Voor zakelijke gasten of passanten die minder tijd hebben is het ook mogelijk om het 'Texels Middagmaal' te nuttigen: dat zijn drie koude en/of warme seizoensgerechten van Texelse bodem of wateren die tegelijkertijd geserveerd worden in een luxe presentatieschaal. "Aan dit gerecht is alles lokaal", aldus Koenen, "dat is een uitdaging, maar zeker de moeite waard."

"Ons streven is een heel breed publiek te boeien en tevreden te stellen. Niet iedereen heeft tijd en zin om lang te lunchen of te dineren. Omdat we laagdrempelig zijn kunnen gasten altijd iets herkenbaars bestellen voor weinig geld, heerlijk eten en vervolgens beslissen wat ze verder doen. Een voorbeeld hiervan zijn de 'Evergreens': dit zijn vier gerechten die wij in zowel een halve als een hele portie serveren. Allemaal klassiekers uit de Europese keuken die passen in de 'Casual Dining' sfeer: steak tartaar van ossenhaas, Caesar Salade met kip, lintpasta met paddenstoelensaus en truffel en een rijk gevulde bouillabaisse. Deze gerechten zijn dus als voorgerecht of als hoofdgerecht te bestellen."

Het gehele team van Bos en Duin verwelkomt u graag in hun restaurant-brasserie aan de Bakkenweg!

Afbeelding