Texel'94 blijft zicht houden op handhaving in de derde klasse.
Texel'94 blijft zicht houden op handhaving in de derde klasse. Foto: Willem Sangers

Overtuigende zege voor Texel '94

De mannen van trainer Wesley Visser hebben zich gerevancheerd op Hollandia T uit Tuitjenhorn vanwege het bloedeloze nul tegen nul gelijke spel van tweede pinksterdag. Zondag werd het op eigen veld 3-0. Donderdagavond om 18.30 uur speelt Texel '94 thuis in de volgende ronde aan de Haffelderweg tegen K.G.B. uit Bovenkarspel

Meteen vanaf het eerste fluitsignaal ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd die door een talrijk publiek vanaf de knusse tribune werd bijgewoond. Reeds in de vijfde minuut werd het Hollandiadoel onder vuur genomen. Na een klein kwartier moest de Texelse defensie alert zijn bij een counter van de tegenstander. De Texelaars zetten hierna meer druk op de defensie van de bezoekers. Een erop volgende uitval van de gasten bracht Texels keeper Ali wegens een glijpartij op het steeds gladder wordende veld in verlegenheid. De tegenstander was echter niet bij machte te scoren; derhalve het bekende oog van de naald voor de gastheren. Na een klein half uur lukte het Pim de Lugt met een zwabberend schot vanaf de zijlijn de Hollandiakeeper te verschalken en stond het verdiend 1-0. Lesley Koning schoot in het vervolg nog eens over het doel van de tegenstander. Reeds in de 48e minuut van de wedstrijd bracht Pieterjan Eelman de stand op 2-0. Hieraan ging een glijpartij van de Hollandiakeeper vooraf. Er volgde een fase waarin genoten kon worden van mooie combinaties bij de Texelse ploeg. Omstreeks de zestigste minuut bracht de Hollandia coach vers bloed in het elftal middels een kopsterke spits. Zienderogen trok de Texelse ploeg de wedstrijd meer en meer naar zich toe. In de 66e minuut moest Ali zijn doel uit om een dieptepass van de bezoekers onschadelijk te maken. Na een goede aanval van de gastheren bracht Sander de Haan in de 68e minuut de stand op 3-0. In de 75e minuut verliet Jeroen Vlaming het veld en broer Steffan kwam voor hem binnen de lijnen. Drie minuten later werd Jesper List , die naar de Koog vertrekt, gewisseld voor Wessel Kiltz. In de 82e minuut maakte keeper Ali Smit op voortreffelijke wijze nog een kans van de tegenpartij onschadelijk. Joren Bakker mocht omstreeks de 84e minuut het veld betreden voor Jesper Arkenbout. Hierna was de strijd gestreden en had Texel '94 gedaan wat ze moesten: winnen.