Fantastisch debuut voor Schraag

Imme Schraag heeft met haar nieuwe pony Starlight haar visitekaartje afgegeven. Tijdens de eerste dressuurwedstrijd vorig weekend wist ze gelijk al en megascore van vijf winstpunten (201 en 210) neer te zetten. De jonge combinatie reed de hoogste punten van zowel de klasse L1 als van de wedstrijddag.

Milou Kooiman wist met haar pony Wild Passion ook een knappe prestatie neer te zetten tijdens de wedstrijd bij Manege Akenburg. In de klasse Z2 reed ze drie winstpunten (62%en 68%) bij elkaar.

In de klasse L1 behaalde Charity Wetsteen met Enjoy de laatste drie benodigde winstpunten (196 en 192) voor de klasse L2. In de klasse M1-pony's debuteerde Sanne Graaf met Valdano, dit debuut leverde direct al twee winstpunten (2 x 180) en een eerste prijs op.

Eva van der Linde behaalde met Dark Knight Texel in de klasse Z2 tweemaal de eerste prijs en twee winstpunten (213 en 220), de tweede prijzen waren voor Leonie van Schaik die ook een winstpunt (209) scoorde.

De prijzen in categorie M1/M2 werden goed verdeeld. Mandy Bosma reed met Evita de eerste proef naar de eerste plaats en een winstpunt (187). Tweede werd Alicia Saal. De tweede proef wist Frida Tuitman het voortouw te nemen en een winstpunt (185)te noteren. Marilyn Stroo-Brouwer werd tweede.

Ook in de klasse L1/L2 kwamen verschillende ruiters op het podium. Charity Wetsteen reed naar een oranje lint. Ilona van der Vis behaalde de tweede prijs en Silve Schoorl een derde prijs. De tweede proef behaalden Boukje Heidstra en Particolare de eerste plaats. Wetsteen werd tweede en Veronique Stiggelbout derde. Jill Mantje met Cedric Tg reden tweemaal naar de eerste plaats en twee winstpunten (2 x 193). Lilian Visser en Roos Bloemendaal werden beide een keer tweede.

De twee eerste plaatsen in de klasse B-paarden gingen naar Julia Esselman met Colinda M.H. Noor Witte mocht in de klasse B twee maal de eerste prijs in ontvangst nemen met haar pony Snowy en noteerde een winstpunt (189).

Sanne Zandra reed met Banjer mee in de klasse L2 en eindigde dubbel op de tweede plaats met een totaal van twee winstpunten (194 en 191). De tweede proef van Suzan Pijper leverde een oranje lint en een winstpunt (186) op.

Bij de Bixiewedstrijd, die gelijktijdig in de binnenbak werd gehouden, werden veel eerste prijzen uitgedeeld. Suzan Blom en Maike Groenewoud kwamen het springparcours het beste rond in hun categorie. Fien Schraag, Puck van Gelder, Suzan Blom en Maike Groenewoud verdienden een oranje lint met de dressuur.