Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Familie eert Sijbrand Dros met

expositie kunst in Peperhof

In expositieruimte De Peperhof in Oosterend stelt de familie Dros-Bremer nog nooit getoond werk van hun vader Sijbrand Dros tentoon. Daarnaast zijn er vanaf deze week schilderijen, glaswerk, houtsculpturen en andere kunst van vele makers te zien.

Sijbrand was een (boeren)zoon van Piet (Piet van Nic) en Marie Dros. Begin jaren vijftig studeerde hij enkele jaren aan de Vrije Academie der Beeldende kunsten van Den Haag, waar hij veel werk heeft gemaakt. Later trouwde hij en werd boer aan het Lageveld en heeft hij praktisch geen pen of penseel meer aangeraakt. In 1973 stierf hij op 36 jarige leeftijd. Hij liet een vrouw en drie kinderen na. Nu, na meer dan zestig jaar, wil zijn familie hem eer bewijzen door werken die hij heeft nagelaten tentoon te stellen. Sijb Dros was destijds bevriend met de onlangs overleden Toon de Haas. ''Wij vonden enkele weken geleden tussen het materiaal van onze vader ook een werk van Toon.''

In de Peperhof is ook werk te zien van onder andere Kees en Tinie Timmer (keramiek schilderijen), Marja Dros, Nora Steen, Thea van Heerwaarde, Ine Broes, Cobie Kooiker, Ute Osterhaven, Erna van Sambeek, de zoon van Jan en Lida Vlaming, Peter Riteco, Siem Hemelrijk en Marjolien Reeder. Daarnaast een maquette van de omgeving van Oosterend, met daarop onder meer de IJzeren Kaap.


De Peperhof is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 13.30 tot 16.00 uur