De Ierste folkband The Kilkennys.
De Ierste folkband The Kilkennys. Foto: Job Schepers

Kilkennys en Tupelo

Folkband The Kilkennys speelt op vrijdag 5 juni op in theater De Kiekendief op De Krim. Hun landgenoten Tupelo treden op zondag 7 juni op. De populaire en spontane Ierse muzikanten spelen vanuit een enorme passie voor muziek.

The Kilkennys zijn een terugkerende act op vakantiepark De Krim. Ze verrassen ieder concert met hun fraaie moderne Ierse muziek. Niet alleen kunnen de jongens goed zingen, ook zijn het geweldige muzikanten. Ooit begonnen als schoolvrienden en nu uitgegroeid tot internationaal bekende artiesten. The Kilkennys raken iedereen. Zij weten de Ierse folk en ballads te laten herleven bij een jong publiek, maar ook de harten van de echte muziekliefhebbers sneller te laten kloppen.

Op zondagmiddag 7 juni staat Tupelo op het podium. Deze award-winnende folkact bestaat uit bandleden met verschillende akoestische muzikale achtergronden. De band is opgericht in 2008 en heeft zich in de loop der tijd een uniek geluid eigen gemaakt, gevormd door instrumenten als een contrabas, akoestische gitaar, viool, mandoline, harmonica, dobro en diverse banjo's. De alternatieve folk muziek die Tupelo maakt, bestaat uit een mix van "Americana" en Ierse traditionele muziek.
In 2011 bracht Tupelo het debuutalbum "Dirty Money" uit en in 2013 werden ze door het muziektijdschrift "Hot Press Magazine" zelfs uitgeroepen tot "Beste Folk Act of the Year"!
Het concert van The Kilkennys op vrijdag 5 juni begint om 20.00 uur. Het optreden van Tupelo vindt plaats op zondagmiddag 7 juni, aanvang 14.00 uur. Op beide dagen wordt er een speciaal theatermenu geserveerd in het restaurant. Kaarten en plaatsen in het restaurant kunnen worden geboekt via 390118 of events@krim.nl. Daarnaast zijn de toegangskaarten ook te koop bij de verschillende voorverkooppunten: Receptie en 't Paviljoen Vakantiepark De Krim, Golfbaan de Texelse, Hotel Molenbos, Texelcamping Kogerstrand, Texelcamping Loodsmansduin, Het Open Boek, Voordeelland en de Vlinderwinkel. De toegangsprijs voor de optredens is €12,50 in de voorverkoop, aan de deur is deze €15,00. Ook zijn er combinatietickets te koop voor beide concerten. Deze zijn €22,50 in de voorverkoop.


Films in Cinema Texel

In Cinema Texel draaien op en rond de Pinksterdagen meerdere films. Hierbij een bloemlezing.

De Surprise is de romantische komedie van Oscarwinnaar Mike van Diem met in de hoofdrollen Jeroen van Koningsbrugge en Georgina Verbaan. De Masters is een energieke en hilarische komedie die draait om vier jeugdvrienden die ooit de rapgroep De Masters vormden en jaren later nog één allerlaatste gooi naar roem doen. In Project T gaan een teleurgestelde wetenschapper en optimistische tiener samen op een gevaarlijke missie om de geheimen te onthullen van een raadselachtige plek die zich in een andere dimensie bevindt. Verder draaien onder meer De Ontsnapping en De Boskampi's. Voor tijden zie de TexelAgenda.