Huurder Woontij

opgelicht

Een huurder van Woontij is opgelicht nadat een onbekende die zich voordeed als Woontij een valse rekening had verstuurd. De oplichter maakte gebruik van het logo van Woontij. In de brief werd gesproken over een huurverhoging, waarbij de huur dit keer niet met een acceptgiro moest worden overgemaakt, maar via internetbankieren. De huurder heeft betaald. Woontij vermoedt dat de oplichter brieven en/of acceptgiro's heeft onderschept.


Voedselbank

De Stichting Broodnodig op Texel houdt zaterdag 30 mei van 10.00 tot 16.00 uur een inzamelingsactie bij Albert Heijn in Den Burg. Mensen wordt gevraagd wat extra's te kopen en dat aan de voedselbank te doneren. De inzameling is onderdeel van een regionale inzameling van de voedselbanken in Noord-Holland. De Texelse voedselbank ondersteunt op het moment 19 huishoudens. In totaal gaat het om 54 mensen.


Zaalvoetbal

Texel'94 heeft de kans zich vanavond (vrijdag, aanvang 20.45 uur) in sporthal Ons Genoegen rechtstreeks te plaatsen voor de eerste divisie van het zaalvoetbal. Dat is het éénnahoogste niveau in Nederland. Texel'94 speelt tegen de Ruif uit Tuitjenhorn. De winnaar van de wedstrijd zou aanvankelijk nog een finale moeten spelen voor promotie naar de eerste divisie, maar dat is niet meer nodig. Volgens Ron Kauwen, competitieleider zaalvoetbal bij de KNVB, hebben twee andere clubs uit de topklasse aangegeven dat zij niet voor promotie in aanmerking willen komen, waardoor de finale is vervallen. Texel'94 staat er niet verkeerd voor: ze speelden vorig week met 4-4 gelijk tegen de Ruif.